ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 6.5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων του Ισραήλ

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 6.5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων του Ισραήλ

ψηφοφόρων “Έχω δει πολλές παραβιάσεις δεδομένων στη ζωή μου, αλλά δεν έχω δει ποτέ μια τόσο γελοία παραβίαση όπως αυτή, που προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά”, είπε ένας ανώτερος προγραμματιστής, αναφερόμενος στη διαρροή δεδομένων 6.453.254 ψηφοφόρων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, το πολιτικό κόμμα Likud ανέβασε ολόκληρο το εθνικό μητρώο ψηφοφόρων του Ισραήλ σε μια εφαρμογή, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τα προσωπικά δεδομένα 6,5 εκατομμυρίων πολιτών.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς ταυτότητας, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις κατοικίας.

Τα πολιτικά κόμματα στο Ισραήλ έχουν στην κατοχή τους αυτές τις πληροφορίες, καθώς οι ψηφοφόροι υποχρεούνται να δώσουν αυτά τα στοιχεία πριν τις εκλογές. Ωστόσο, τα κόμματα οφείλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή των ψηφοφόρων και δεν έχουν το δικαίωμα να αντιγράφουν, να διαγράφουν ή να μεταφέρουν το αρχείο με τα δεδομένα.

Το μητρώο των ψηφοφόρων μεταφορτώθηκε στην εφαρμογή Elector, την οποία χρησιμοποιεί το κόμμα Likud την ημέρα των εκλογών. Η παραβίαση της εφαρμογής επιτρέπει σε κάποιους να κατεβάσουν όλα τα δεδομένα των ψηφοφόρων και να τα κλέψουν.

Η τελευταία παραβίαση αυτού του μεγέθους συνέβη το 2006, όταν ένας υπάλληλος στο Υπουργείο Εσωτερικών έκλεψε και δημοσίευσε παράνομα ένα αρχείο με δεδομένα του πληθυσμού.

Η εφημερίδα Haaretz ενημερώθηκε από μια ανώνυμη πηγή σχετικά με μια ευπάθεια την οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε για να αποκτήσει πρόσβαση στο μητρώο των ψηφοφόρων, χωρίς να χρειάζεται η χρήση εξελιγμένων εργαλείων.

Ακτιβιστές, υπέρμαχοι της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, είχαν προειδοποιήσει σχετικά με τον κίνδυνο διαρροής δεδομένων λόγω της χρήσης αυτής της εφαρμογής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές του κόμματος Likud να κατεβάσουν την εφαρμογή. Η εταιρεία που δημιούργησε την εφαρμογή δήλωσε στην Haaretz ότι αυτό ήταν “ένα συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο διευθετήθηκε αμέσως και ενισχύθηκε η ασφάλεια“.

Σύμφωνα με το TheMarker, η εφαρμογή Elector επιτρέπει στα πολιτικά κόμματα να δημιουργήσουν βάσεις δεδομένων με στοιχεία πολιτών, με τρόπο που παραβιάζει το νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Αυτό συμβαίνει γιατί η εφαρμογή ζητά από τους χρήστες να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες άλλων πιθανών ψηφοφόρων, που δεν περιλαμβάνονται στο μητρώο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσες και τι είδους πληροφορίες έχουν διαρρεύσει από τη βάση δεδομένων του Likud.

Πολλές χώρες έχουν αντιμετωπίσει μαζική παραβίαση των δεδομένων των πολιτών τους. Η διαρροή δεδομένων ανακαλύφθηκε από τον προγραμματιστή της Verizon, Ron Bar Zik.

“Κάθε οργανισμός πληροφοριών, ξένο κράτος ή ακόμα και εταιρεία μπορεί να λαμβάνει δεδομένα για οποιοδήποτε άτομο στο Ισραήλ. Έχω δει πολλές παραβιάσεις στη ζωή μου, αλλά δεν έχω δει ποτέ μια τόσο γελοία παραβίαση, όπως αυτή που έκανε αυτή τη μεγάλη ζημιά”, δήλωσε ο Bar Zik.

Το πολιτικό κόμμα Likud δήλωσε ότι το θέμα εντοπίστηκε σε έναν εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών που παρέχει υπηρεσίες σε πολλά κόμματα, αλλά το θέμα διευθετήθηκε άμεσα.

Σύμφωνα με την Check Point, τόσο το Likud όσο και το κόμμα Labor είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν εφαρμογές που ήταν ευάλωτες σε τέτοιου είδους παραβιάσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS