ΑρχικήinetΤο Netflix μειώνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη

Το Netflix μειώνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη

Όπως αναφέραμε και χθες, η Ευρώπη είχε ζητήσει στο Netflix και σε άλλες streaming υπηρεσίες να απαγορεύσουν την προβολή HD videos, όπου αυτή δεν είναι απαραίτητη, ώστε να μην καταρρεύσει το δίκτυο. Αυτό το διάστημα, παρουσιάζεται μεγάλη φόρτωση δικτύου, λόγω της μαζικής τηλεργασίας και της καραντίνας που έχει επιβάλει ο κορωνοϊός.

Το Netflix συμφώνησε να μειώσει την ποιότητα του streaming σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μπορεί το διαδίκτυο να λειτουργεί ομαλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτή η ενέργεια έρχεται μετά τις συνομιλίες μεταξύ του CEO του Netflix, Reed Hastings, και του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Thierry Breton.

“Μετά τις συζητήσεις μεταξύ του Επιτρόπου Thierry Breton και του Reed Hastings, και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές προκλήσεις που έχει φέρει ο κορωνοϊός, το Netflix αποφάσισε να αρχίσει να μειώνει το bit rate σε όλα τα streams στην Ευρώπη, για 30 ημέρες“, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Netflix. “Εκτιμούμε ότι αυτό θα μειώσει την κίνηση στο Netflix, στα ευρωπαϊκά δίκτυα, κατά περίπου 25%, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια καλή ποιότητα υπηρεσιών για τα μέλη μας”.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε ότι η μείωση του bit rate μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των υπηρεσιών σε κάποιους πελάτες. Άλλοι, ωστόσο, μπορεί να μην καταλάβουν τη διαφορά.

Η ποιότητα μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η συσκευή που χρησιμοποιείται και το σχέδιο παροχής υπηρεσιών. Οι χρήστες που θα δουν τη μεγαλύτερη διαφορά είναι εκείνοι που έχουν το Ultra High Definition πακέτο. Ωστόσο, αυτοί δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

Ακόμα και πριν τη συμφωνία με την Ευρώπη, το Netflix είχε αρχίσει να προσαρμόζει την ποιότητα των streams βάσει της διαθέσιμης χωρητικότητας δικτύου.

Ο Επίτροπος Breton είχε πει σε ένα tweet: “Για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στο Internet για όλους, ας κάνουμε #SwitchToStandard όταν το HD δεν είναι απαραίτητο”.

Οι μετρήσεις του Διαδικτύου έχουν δείξει ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση σε όλες τις υπηρεσίες λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, οι αναφορές υποδεικνύουν ότι προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει σημαντικά προβλήματα και ότι το δίκτυο ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην αυξημένη ζήτηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS