ΑρχικήinetΗ Κίνα ζητά τώρα σάρωση προσώπου για την έκδοση νέων SIM

Η Κίνα ζητά τώρα σάρωση προσώπου για την έκδοση νέων SIM

SIM

Όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες, η Κίνα θα σαρώνει τα πρόσωπα των πολιτών της, πριν εκδώσει ένα νέο κινητό ή μία νέα κάρτα SIM.

Ο νέος αυτός κανόνας, εισήχθη από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας, ενώ ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

Ο συγκεκριμένος κανόνας έχει συνταχθεί, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια και τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Κίνα απαιτεί από τους πολίτες της να υποβάλουν τις εθνικές τους ταυτότητες, όταν επιθυμούν να αγοράσουν ένα νέο κινητό τηλέφωνο ή μία καινούρια κάρτα SIM.

Ο νέος κανόνας εφαρμόζεται ήδη στη χώρα.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του νέου κανόνα;

Η υποβολή ενός αναγνωρισμένου πιστοποιητικού σε συνδυασμό με τη σάρωση προσώπου, θα διασφαλίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια απάτη σε βάρος κάποιου άλλου. Θα υπάρχουν λιγότεροι άγνωστοι χρήστες και η κινεζική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εντοπίσει γρηγορότερα έναν χρήστη.

Φυσικά, αυτή η διαδικασία εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αφού η κυβέρνηση πρόκειται να κατέχει πολλές ευαίσθητες πληροφορίες. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το εάν τα δεδομένα προσώπου των πολιτών θα διαγράφονται ή θα διατηρούνται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σάρωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η χώρα είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί την εν λόγο τεχνολογία για διάφορους σκοπούς, όπως η παρακολούθηση μέσω CCTV.

Η χώρα έχει επίσης δημιουργήσει ένα παρόμοιο σύστημα για την ανίχνευση των ανθρώπινων συναισθημάτων, κυρίως για τον εντοπισμό υπόπτων.

Ακολουθώντας τα βήματα της Κίνας, η Ινδία σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου για λόγους αστυνόμευσης. Αυτό θα γίνει με την ανάπτυξη ενός κεντρικού αποθετηρίου δεδομένων, τα οποία θα παρακολουθούνται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS