ΑρχικήinetΗ Huawei λέει ότι το AppGallery της είναι το τρίτο μεγαλύτερο App...

Η Huawei λέει ότι το AppGallery της είναι το τρίτο μεγαλύτερο App Store

Στο συνέδριο Huawei Developer Day, που πραγματοποιήθηκε για το 2020, η κινεζική εταιρία τεχνολογίας, παρουσίασε το διάδοχο της σειράς πτυσσόμενων συσκευών Mate, το Huawei Mate Xs.

Ωστόσο δεν ήταν η μόνη μεγάλη ανακοίνωση του συνεδρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, Richard Yu, μίλησε επίσης για την εναλλακτική του Play Store της Google, που προσφέρει η εταιρία, η οποία ονομάζεται AppGallery.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, το AppGallery εξυπηρετεί πάνω από 600 εκατομμύρια συσκευές Huawei σε περισσότερες από 160 χώρες. Εκτός από αυτό, το AppGallery προσφέρει πλέον πάνω από 1700 Γρήγορες Εφαρμογές (δηλαδή εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς εγκατάσταση).

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του CEO αφορούσε κυρίως τους προγραμματιστές, ωστόσο αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση, ήταν όταν ο Richard Yu δήλωσε ότι το κατάστημα εφαρμογών της εταιρίας είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Huawei-AppGallery

Η πληροφορία αυτή μπορεί να είναι έγκυρη για την Κίνα, καθώς η Huawei καταλαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς στη χώρα, ωστόσο είναι κάπως δύσκολο να πιστέψουμε ότι το AppGallery αποτελεί κι ένα από τα κορυφαία καταστήματα εφαρμογών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει και το TechRadar, το AppGallery της Huawei δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού δεν διαθέτει αρκετές περιζήτητες εφαρμογές, όπως το WhatsApp, το Netflix, το Facebook Messenger και πολλές ακόμα.

Αυτή η δήλωση έρχεται λίγες μέρες, αφού η Huawei ανακοίνωσε μια συνεργασία με τις Oppo, Vivo και Xiaomi για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές παγκοσμίως να φορτώνουν εφαρμογές ταυτόχρονα στα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών τους.

Σίγουρα πάντως, δεν ήταν πρωτοβουλία της Huawei να επικεντρωθεί στο AppStore της, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας αναγκάστηκε να καταργήσει τις υπηρεσίες του Google Play από τις συσκευές του, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης που της υποβλήθηκε από τις ΗΠΑ.

Η Huawei προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς την Google. Εκτός από το κατάστημα App Store, ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται επίσης πάνω στο HarmonyOS, μια εναλλακτική του Android.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS