ΑρχικήsecurityHacker ξεγελάνε με μικρά αυτοκόλλητα το Tesla S να μπει σε λάθος...

Hacker ξεγελάνε με μικρά αυτοκόλλητα το Tesla S να μπει σε λάθος λωρίδα

Ηacker από την Κίνα έχουν βρει έναν τρόπο να εξαπατήσουν ένα μοντέλο Tesla S να μπει σε λάθος λωρίδα τοποθετώντας στρατηγικά κάποια απλά αυτοκόλλητα στο δρόμο.

Tesla

 

Το Keen Lab, που θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο τεχνικά έξυπνες ερευνητικές ομάδες του κυβερνοχώρου στον κόσμο, ανέπτυξε δύο είδη επιθέσεων για να παρακάμψει την τεχνολογία αναγνώρισης λωρίδων του αυτόματου πιλότου Tesla.

Πρώτον, οι ερευνητές επεδίωξαν να κάνουν αλλαγές στις σημάνσεις των λωρίδων, αρχικά προσθέτοντας ένα μεγάλο αριθμό “patches” στη γραμμή για να φανεί θολή. Λειτούργησε, αλλά επειδή τα patches ήταν πολύ εμφανή, οι Keen hackers αποφάσισαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο.

Έτσι, οι ερευνητές προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια “ψευτική λωρίδα”. Ανακάλυψαν ότι ο αυτόματος πιλότος της Tesla θα ανιχνεύσει μια γραμμή όπου υπήρχαν μόνο τρία αδιαφανή μικροσκοπικά τετράγωνα στρατηγικά τοποθετημένα στο δρόμο. Όταν έβαλαν μικρά αυτοκόλλητα σε μια διασταύρωση, οι hacker πίστευαν ότι το Tesla θα μπορούσε να σκεφτεί ότι τα μπαλώματα επισημαίνουν τη συνέχεια της σωστής λωρίδας. Σε μια δοκιμαστική πίστα, η θεωρία τους αποδείχθηκε σωστή, καθώς ο αυτόματος πιλότος μετακίνησε το αυτοκίνητο στην πραγματική αριστερή λωρίδα.

“Τα πειράματά απέδειξαν ότι αυτή η αρχιτεκτονική έχει κινδύνους ασφαλείας και η αναγνώριση αντίστροφης λωρίδας είναι μία από τις απαραίτητες λειτουργίες για αυτόνομη οδήγηση σε μη κλειστούς δρόμους”, γράφει το Keen Lab σε μια δημοσίευση. “Στη “σκηνή” που χτίζουμε, αν το όχημα γνωρίζει ότι η ψεύτικη λωρίδα δείχνει προς την αντίθετη λωρίδα, θα πρέπει να αγνοήσει αυτή την ψεύτικη λωρίδα και τότε θα μπορούσε να αποφύγει ένα τροχαίο ατύχημα.”

Σε άλλες επιθέσεις, το Keen Lab υποστήριξε ότι έχει τη δυνατότητα να ελέγχει από απόσταση το τιμόνι και να εκκινήσει τους υαλοκαθαριστήρες. Το hacking των υαλοκαθαριστήρων, θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε ένα πραγματικό σενάριο, αφού ανέπτυξαν μια να ειδικά σχεδιασμένη εικόνα που έκανε το Tesla να πιστέψει ότι βρέχει. Αλλά η ψεύτικη λωρίδα θα είναι εύκολο να αναδημιουργηθεί χρησιμοποιώντας φθηνά υλικά, είπε το Keen Lab.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Keen Lab εξέθεσε πιθανά προβλήματα στην ασφάλεια των ψηφιακών συστημάτων της Tesla. Το 2016, οι hacker ανακάλυψαν έναν τρόπο να αποκτήσουν από απόσταση έλεγχο στα φρένα του Tesla.

Τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια του CanSecWest στον Καναδά, προσφέρθηκαν βραβεία συνολικού ύψους άνω των 900.000 δολαρίων σε όποιον θα κατάφερνε να χακάρει ένα Tesla. Μόνο μία ομάδα επέδειξε μια επιτυχημένη εκμετάλλευση: ένα hack του ενσωματωμένου προγράμματος περιήγησης που επέτρεψε στους ερευνητές Richard Zhu και Amat Cama να εμφανίζουν τα δικά τους μηνύματα στο σύστημα ψυχαγωγίας. Κέρδισαν $ 35.000 και το αυτοκίνητο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS