ΑρχικήHow ToGnirehtet: Εύκολος τρόπος να δώσετε internet από PC σε Android

Gnirehtet: Εύκολος τρόπος να δώσετε internet από PC σε Android

Gnirehtet: Εύκολος τρόπος να μοιράζετε internet από PC σε Android: Οι περισσότερες συσκευές Android σήμερα μπορούν να λειτουργούν ως Wi-Fi hotspot, δηλαδή να μοιράζουν δεδομένα με άλλες συσκευές μέσω της δυνατότητας Wi-Fi. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη σε στιγμές όπου έχετε κάποια εργασία ή άλλη δουλεία στον υπολογιστή ή στο laptop σας αλλά στο χώρο δεν υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi. Ωστόσο, μερικές φορές θα μπορούσε να γίνει το αντίστροφο. Με άλλα λόγια, το σύστημα σας να έχει εξαιρετική ταχύτητα στο Internet, αλλά για κάποιον λόγο, η Android συσκευή σας να μη μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο. Εδώ χρησιμεύει το Gnirehtet.

To Gnirehtet λοιπόν, είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζουν το διαδίκτυο ενός φορητού υπολογιστή με μια συσκευή Android.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Windows 10 όπως και τα macOS ήδη προσφέρουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως  Wi-Fi hotspot, αλλά πιστεύουμε ότι καλό είναι να γνωρίζετε και έναν άλλο χρήσιμο τρόπο να μοιράζεστε τη σύνδεση στο διαδίκτυο του υπολογιστή σας με συσκευές Android. Επίσης, η υπηρεσία hotspot ενός Mac, είναι πολύ περιορισμένη, ενώ σε Linux διανομές, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει καθόλου ενσωματωμένη, οπότε το Gnirehtet θα μπορούσε να είναι αρκετά χρήσιμο σε τέτοιες περιπτώσεις.

android

Πως λειτουργεί το Gnirehtet;

Προϋποθέσεις:

  • Να έχετε το USB Debugging ενεργό.
  • Να έχετε κατεβάσει το πακέτο του Gnirehtet στη συσκευή σας.
  • Να έχετε τα ADB εργαλεία εγκατεστημένα.
  • Ένα καλώδιο

Στο πακέτο Gnirehtet θα βρείτε τα εκτελέσιμα αρχεία για MacOS και Windows. Συνδέστε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB.

  • Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το gnirehtet σε Windows, τρέξτε το αρχείο “gnirehtet-run.cmd”.
  • Σε περίπτωση που θέλετε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα σε MacOS, τρέξτε το unix αρχείο.
  • Οι χρήστες του Linux θα πρέπει να ανοίξουν ένα terminal, να μεταβούν στη διεύθυνση των αρχείων μέσα του terminal και να πληκτρολογήσουν “./gnirehtet run”.

  • Στις συσκευές Android, εγκαταστήστε το αρχείο APK Gnirehtet το οποίο βρίσκεται στο πακέτο το οποίο κατεβάσατε νωρίτερα. Όταν εκτελείτε για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ζητήσει να επιτρέψετε τη σύνδεση. Επιτρέψτε τη σύνδεση επιλέγοντας το «ΟΚ».

Οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν internet από τον υπολογιστή, στη συσκευή τους. Φυσικά, η συσκευή πρέπει να είναι συνδεδεμένη μέσω του καλωδίου USB. Σίγουρα, οι χρήστες μπορούν να μοιράζουν το δίκτυο και μέσω Wi-Fi, αλλά ή σύνδεση με το καλώδιο επιτρέπει αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS