ΑρχικήsecurityΕπιστήμονας φυλακίστηκε για κλοπή τεχνολογίας μπαταριών

Επιστήμονας φυλακίστηκε για κλοπή τεχνολογίας μπαταριών

Ένας επιστήμονας από την Κίνα, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, καθώς κατηγορείται ότι έκλεψε την τεχνολογία για την δημιουργία μπαταριών επόμενης γενιάς, από τον Αμερικανό εργοδότη του.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) την Πέμπτη, ο πρώην επιστήμονας Hongjin Tan, έχει επίσης καταδικαστεί να καταβάλει 150.000 δολάρια ως αποζημίωση και θα περάσει τρία χρόνια υπό επίβλεψη.

Hongjin Tan

Ο 36χρονος από την Κίνα, εργαζόταν για μια ανώνυμη αμερικανική εταιρία πετρελαίου. Ο Tan μαζί με άλλους ερευνητές, εργαζόταν για την ανάπτυξη τεχνολογιών επόμενης γενιάς, για μπαταρίες ροής και σκοπούς αποθήκευσης ενέργειας.

Όπως αναφέρει η έρευνα, στις 11 Δεκεμβρίου 2018, ο Tan υπέβαλε την παραίτησή του και έφυγε από την εταιρία, αφού πρώτα κατέβασε εκατοντάδες αρχεία σχετικά με τη δουλειά του σε μία συσκευή αποθήκευσης.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Tan επέστρεψε τη συσκευή, ισχυριζόμενος ότι απλώς είχε ξεχάσει να την αφήσει όταν έφυγε. Ωστόσο, μια εξέταση της μονάδας flash αποκάλυψε ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι υπήρχαν έγγραφα που είχαν αποθηκευτεί και στη συνέχεια είχαν διαγραφεί.

Στη συνέχεια, ο εργοδότης στράφηκε στο FBI για περαιτέρω έρευνα.

επιστήμονας-φυλάκιση

Εκδόθηκε ένταλμα και το σπίτι του επιστήμονα ερευνήθηκε. Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που περιείχε τα μυστικά για την κατασκευή των μπαταριών.

Ο Tan συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019 και παραδέχτηκε ότι σκόπιμα αντέγραψε και κατέβασε την έρευνα, χωρίς την άδεια του εργοδότη του.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ φαίνεται να πιστεύουν ότι τα εμπορικά μυστικά προορίζονταν για την Κίνα.

Ο δικηγόρος John Demers, δήλωσε ότι η υπόθεση ήταν “μια ακόμα περίπτωση των επίμονων προσπαθειών της Κίνας να κλέψει την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία”.

“Ασυνείδητα άτομα όπως ο Hongjin Tan επιδιώκουν να κλέψουν αμερικανικά εμπορικά μυστικά για να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους στην Κίνα, ώστε να μπορούν να αναπαράγουν την τεχνολογία μας”, πρόσθεσε ο Αμερικανός εισαγγελέας Trent Shores από την Οκλαχόμα. “Οι αμερικανοί εισαγγελείς είναι έτοιμοι να καταπολεμήσουν την οικονομική επιθετικότητα της Κίνας που απειλεί σε εγκληματικό βαθμό την αμερικανική. βιομηχανία.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS