ΑρχικήsecurityΑμερικανός διέρρευσε ιατρικά δεδομένα ασθενών HIV της Σιγκαπούρης

Αμερικανός διέρρευσε ιατρικά δεδομένα ασθενών HIV της Σιγκαπούρης

HIV

Ένας Αμερικανός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, αφού διέρρευσε εμπιστευτικές πληροφορίες χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV στη Σιγκαπούρη και οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ξένοι. Ο Mikhy Farrera Brochez καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Κεντάκι τον Ιούνιο, γιατί προσπάθησε να εκβιάσει την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα ιατρικά δεδομένα.

Ο 34χρονος Αμερικανός, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα, με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, ανώτερου γιατρού στην Σιγκαπούρη, ο οποίος τον βοήθησε επίσης να αποκρύψει το γεγονός ότι ήταν και ο ίδιος θετικός στον ιό HIV, για να μπορέσει να λάβει άδεια εργασίας στην πόλη. Οι εμπιστευτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων και των διευθύνσεων 14.200 ατόμων που διαγνώστηκαν με τον ιό που προκαλεί το AIDS, διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Σαν αποτέλεσμα πολλοί από τους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό HIV πανικοβλήθηκαν, καθώς όπως λένε έχουν αντιμετωπίσει μεγάλη προκατάληψη από τη συντηρητική κοινωνία της Σιγκαπούρης. Ο Brochez καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκισης την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελέα των ΗΠΑ της Ανατολικής Περιφέρειας του Κεντάκι.

“Η ενέργεια του κατηγορούμενου ήταν σοβαρή και σημαντική, επηρεάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο εισαγγελέας Robert M. Duncan Jr. Τα στοιχεία περιελάμβαναν πληροφορίες για περισσότερους από 50 Αμερικανούς πολίτες, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Brochez θα τεθεί επίσης υπό επίβλεψη για τρία χρόνια μετά την απελευθέρωσή του. Έχει επίσης εκτίσει ποινή φυλάκισης στη Σιγκαπούρη το 2016, όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε πει ψέματα για την κατάσταση της υγείας του, καθώς και για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και απάτες.

Αφέθηκε ελεύθερος το 2018 και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η διαρροή δεδομένων, προκαλώντας την εκ νέου σύλληψή του στις ΗΠΑ αυτή τη φορά. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ο Brochez έστειλε τα δεδομένα στην μητέρα του στο Κεντάκι μέσω email και τα παρέλαβε ο ίδιος κατά την επιστροφή του.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Σιγκαπούρη απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς που πάσχουν από τον ιό HIV. Το 2015, οι αρχές άρχισαν να επιτρέπουν σε αλλοδαπούς με τον ιό να κάνουν σύντομες επισκέψεις, αλλά όσοι επιθυμούσαν να εργαστούν στη Σιγκαπούρη, έπρεπε να υποβληθούν σε εξέταση για τον ιό HIV.

Η διαρροή δεδομένων ήταν η δεύτερη σημαντική παραβίαση εμπιστευτικών πληροφοριών που αποκαλύφθηκε μέσα σε λίγους μήνες, αφού τα ιατρικά αρχεία περίπου 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων της Σιγκαπούρης είχαν κλαπεί από έναν hacker το περασμένο έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS