Αρχικήsecurity20 εκατομμύρια email διέρρευσαν από website γνωριμιών

20 εκατομμύρια email διέρρευσαν από website γνωριμιών

γνωριμιών

Η ιστοσελίδα online dating, γνωριμιών, Topface ολοκλήρωσε την έρευνα που έκανε για τη παραβίαση που δέχτηκε με αποτέλεσμα να γίνει διαρροή 20 εκατομμυρίων διευθύνσεων email των χρηστών. Κατάφερε επίσης να διορθώσει το θέμα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα των χρηστών.

Μια έκθεση από το Easy Solutions, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι ένας hacker κατάφερε να κλέψει πληροφορίες από τους servers του Topface και τις διαθέτει προς πώληση στο μεγαλύτερο πλειοδότη.

Ο COT της εταιρείας γνωριμιών, ενημέρωσε ότι στη λίστα περιλαμβάνονται περισσότερα από επτά εκατομμύρια διευθύνσεις Hotmail, 2.5 από Yahoo, και 2.2 από το Gmail.

Σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Topface, Dimitry Filatov, είπε μέσω μηνύματος, ότι οι πληροφορίες των χρηστών είναι ασφαλείς και έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος πλέον.

Αυτό επιτεύχθηκε, βρίσκοντας και επικοινωνώντας με τον hacker που έκλεψε τα δεδομένα από το site γνωριμιών, ο οποίος συμφώνησε να τα αποσύρει από την αγορά και να μην τα πουλήσει.

Σε αντάλλαγμα, η Topface αποφάσισε να μην ασκήσει οποιαδήποτε μήνυση και του έδωσε επίσης ως ανταμοιβή μερικές χιλιάδες δολάρια για την εύρεση της αδυναμίας στην υπηρεσία.

Επιπλέον, ο hacker, με το ψευδώνυμο Mastermind, συμφώνησε να συνεργαστεί με την εταιρεία που έχει βάση τη Ρωσία, για τη βελτίωση των μέτρων προστασίας δεδομένων. Filatov αναφέρει, ότι ο Mastermins θα αναφέρει τα  τρωτά σημεία, μόλις τα ανακαλύπτει..

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διευθύνσεις των email, ήταν τα μόνα δεδομένα που πήρε ο hacker από το site γνωριμιών. Κωδικοί πρόσβασης και περιεχόμενο που συνδέεται με τους λογαριασμούς των χρηστών, όπως ιδιωτικά μηνύματα ή εικόνες δεν εκτέθηκε ποτέ σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δίνει το site, περισσότεροι από 91 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία, με περισσότερους από τους μισούς να βρίσκονται σε χώρες εκτός Ρωσίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS