ΑρχικήinetΕπικίνδυνη για τους αστυνομικούς η εφαρμογή Google Waze

Επικίνδυνη για τους αστυνομικούς η εφαρμογή Google Waze

Η αστυνομία των ΗΠΑ κατηγορεί την εφαρμογή Waze της Google για το ότι στέλνει ειδοποιήσεις που δείχνουν πότε η αστυνομία-τροχαία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον οδηγό και όχι μόνο, αναφέρει η Guardian.

Waze

Το 2013, η Google εξαγόρασε την εταιρεία, μαζί με την εφαρμογή που συνδυάζει πλοήγηση GPS με ένα κοινωνικό δίκτυο, για 966.000.000 δολάρια. Η εφαρμογή προσφέρει δωρεάν καθοδήγηση κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και προειδοποιήσεις για σχετικά θέματα, όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, ατυχήματα αυτοκινήτων, ενέδρες ταχύτητας, κάμερες κυκλοφορίας, έργα στον δρόμο, λακκούβες και ανασφαλείς συνθήκες.

Οι καταγγελίες κατά της εφαρμογής προκλήθηκαν από τον Sergio Kopelev, ένα deputy sheriff στη Νότια Καλιφόρνια, ο οποίος πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις που υποβάλλονται στον χρήστη και του υποδεικνύουν τις θέσεις των αστυνομικών είναι επικίνδυνο για την αστυνομία.

google

Ο Kopelev δήλωσε ότι έμαθε για το Waze τα τέλη του περασμένου έτους, όταν η σύζυγός του άρχισε να το χρησιμοποιεί.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Fraternal Order της Αστυνομίας, Jim Pasco, δήλωσε επίσης: «Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 100 τρόπους που η εφαρμογή θα μπορούσε να παρουσιάσει προβλήματα στους αστυνομικούς. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την χρήση της. Έτσι, εάν είστε ένας εγκληματίας και θέλετε να ληστέψετε μια τράπεζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Waze σας.»

Η Julie Mossler εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφέρει ότι σκέφτονται πολύ σοβαρά τα θέματα ασφαλείας και ότι η Waze συνεργάζεται με τους Αστυνομικούς της Νέας Υόρκης για να διευθετήσουν το πρόβλημα.

Πηγή: secnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS