ΑρχικήsecurityΠροσοχή στην “εργασία από το σπίτι” συμβουλεύει το FBI

Προσοχή στην “εργασία από το σπίτι” συμβουλεύει το FBI

εργασία από το σπίτι

Ο αυξημένος αριθμός αναφορών που έλαβε το FBI σε ό, τι αφορά απάτες για εργασία από το σπίτι μέσω διαδικτύου ώθησε την υπηρεσία να εκδώσει μια προειδοποίηση προς τους σπουδαστές των κολλεγίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απάτες αυτού του είδους δεν είναι κάτι νέο, αλλά πρόσφατα έχει παρατηρηθεί ότι και φοιτητές έχουν γίνει το επίκεντρο των απατεώνων που τους στέλνουν μηνύματα στα κολεγιακά e-mail τους, προσφέροντας τη δυνατότητα να βγάλουν εύκολα χρήματα κάνοντας κάποια πλασματική εργασία από το σπίτι τους. Μάλιστα κάποια στιγμή, καλούνται να μετακινήσουν μέρος του ποσού που έλαβαν στο τραπεζικό λογαριασμό τους σε άλλον

Αυτό που οι φοιτητές δε γνωρίζουν είναι ότι τα χρήματα που λαμβάνουν, για την εργασία από το σπίτι τους, έχουν ληφθεί μέσω παράνομων μέσων και διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρών κατηγοριών, ή το λιγότερο να τερματιστεί ο λογαριασμός τους στη τράπεζα λόγω δόλιας δραστηριότητας.

Το FBI περιγράφεται τη μέθοδο της απάτης, λέγοντας ότι ο φοιτητής καλείται να ανοίξει ένα λογαριασμό για να καταβληθεί το ποσό της πληρωμής από τον υποτιθέμενο εργοδότη.

Μετά από την επίθεση στους υπολογιστές μιας εταιρείας, οι απατεώνες αλλάζουν τις πληροφορίες τις άμεσης κατάθεσης του θύματος με αυτές του φοιτητή. Έτσι όταν ο εργοδότης του θύματος κάνει την κατάθεση μισθοδοσίας το ποσό θα καταλήξει στο λογαριασμό του φοιτητή. Το επόμενο βήμα της απάτης, είναι να πουν στο φοιτητή να κρατήσει κάποια από τα χρήματα ως πληρωμή για την εργασία του, να αποσύρει το υπόλοιπο και να το στείλει με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό που του δίνουν.

Με αυτό τον τρόπο, το ίχνος των χρημάτων χάνεται και όταν ανιχνεύεται η απάτη, ο φοιτητής παίρνει όλη τη κατηγορία, επειδή συμμετέχει και διευκολύνει την κλοπή της μισθοδοσίας του θύματος.

Το FBI συμβουλεύει τους φοιτητές να διαβιβάσει τέτοιου είδους email στα αντίσοιχα τμήματα IT των σχολών τους, αλλά μπορούν να κάνουν καταγγελία στον Οργανισμό Εγκλημάτων του Internet, στο www.IC3.gov.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS