ΑρχικήsecurityΗ ΕΕ σχεδιάζει να επεκτείνει την επιτήρηση στο Διαδίκτυο

Η ΕΕ σχεδιάζει να επεκτείνει την επιτήρηση στο Διαδίκτυο

Απαραίτητη κρίνεται η στενότερη επιτήρηση και παρακολούθηση του Internet και οι αυστηρότεροι έλεγχοι των συνόρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου των επιθέσεων Τζιχάντ, σύμφωνα με μια κοινή δήλωση των αξιωματούχοι ασφαλείας των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Καναδά.

επιτήρηση διαδίκτυο

Οι υπουργοί Εσωτερικών από μια σειρά εθνών, μεταξύ των οποίων 11 χώρες της ΕΕ, συναντήθηκαν στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών στο Παρίσι για να απαιτήσουν μεγαλύτερη επιτήρηση στο διαδίκτυο. Συμφώνησαν στην ανάγκη για «ουσιαστική» συνεργασία από εταιρείες διαδικτύου για την ματαίωση μελλοντικών επιθέσεων.

“Σημειώσαμε σθεναρά την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου ώστε να εγγυηθούμε την υποβολή εκθέσεων και την απομάκρυνση του παράνομου περιεχομένου, ιδίως περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία ή προωθεί τη βία ή το μίσος”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve.

Η ΕΕ επιθυμεί επίσης να “εντείνει τον εντοπισμό και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών μετακινήσεων των ευρωπαίων υπηκόων» και να ενημερώσει τη συνθήκη Σένγκεν της Ευρώπης ώστε να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και να οδηγεί τους ύποπτους επιβάτες σε πιο πολύπλοκους ελέγχους.

Αυτά τα μέτρα θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ενίσχυση της ασφάλειας τον Φεβρουάριο.

Σε απάντηση των επιθέσεων στο Charlie Hebdo, οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να επιτεθούν στις ισλαμικές ιστοσελίδες των τρομοκρατών και των σχετικών λογαριασμών των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η ansar-alhaqq.net, μια γαλλική ιστοσελίδα των τζιχαντιστών, τέθηκε πρόσφατα εκτός λειτουργίας και προς το παρόν ανακατευθύνεται στη μηχανή αναζήτησης Duck Duck Go. Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, χρησιμοποιώντας το Twitter handler @OpCharlieHebdo.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS