ΑρχικήsecurityΜήνυση κατά της Sony από πρώην υπαλλήλους της

Μήνυση κατά της Sony από πρώην υπαλλήλους της

Μήνυση κατά της Sony κατέθεσαν πρώην υπάλληλοί της για τη μη προστασία των δεδομένων τους

Sony

Δύο πρώην εργαζόμενοι της Sοny σίγουρα δεν εκτιμούν τις πρόσφατες επιθέσεις hacking κατά της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, είναι έξω φρενών.

Ωστόσο, δεν στρέφουν τον θυμό τους προς τους χάκερ, αλλά εναντίον της εταιρείας, πιθανώς επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα, αφού κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι hackers. Η εταιρεία ωστόσο αποτελεί έναν πιο “ορατό στόχο”.

Ο Michael Corona, ένας υπάλληλος που εργάστηκε στη εταιρεία το διάστημα 2004-2007 και η Christina Mathis, η οποία εργαζόταν μεταξύ 2000 και 2002, κατέθεσαν καταγγελία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, στην οποία ουσιαστικά κατηγορούν την εταιρεία για ανικανότητα.

Η εταιρεία κατείχε προσωπικά τους στοιχεία όπως τον αριθμό της κοινωνικής τους ασφάλισης, τα αρχεία της υγειονομικής περίθαλψης, τους μισθούς και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες οι οποίες εκτέθησαν από την επίθεση της ομάδας των hackers Guardians of Peace.

Η καταγγελία στρέφεται κατά της εταιρείας και αναφέρει ότι “απέτυχε στο να σχεδιάσει και να εφαρμόσει κατάλληλα firewalls και πληροφοριακά συστήματα, απέτυχε στο να κρυπτογραφήσει κατάλληλα και επαρκώς τα δεδομένα, έχασε τον ελέγχό τους και απέτυχε να ανακτήσει έγκαιρα τα κλειδιά κρυπτογράφησης του Sοny Network, και αποθήκευε και διατηρούσε τις προσωπικές πληροφορίες των εναγόντων και άλλων μελών στο ανεπαρκώς προστατευμένο δίκτυό της”.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η Sοny έχει χρησιμοποιήσει επιθέσεις DDoS σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν κλεμμένο υλικό της (όπως ταινίες), αλλά δεν κάνει το ίδιο και για τους νυν και πρώην υπαλλήλους της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS