ΑρχικήsecurityΜουσικός της ροκ συνελήφθη για συμμετοχή σε DDoS επίθεση των Anonymous

Μουσικός της ροκ συνελήφθη για συμμετοχή σε DDoS επίθεση των Anonymous

Anonymous Operation Payback

Ένας 66χρονος Βρετανός ροκ κιθαρίστας έλαβε ποινή φυλάκισης για την ένταξη στην κολλεκτίβα των χάκερ Anonymous στις επιθέθεις DDoS το 2010 έναντι διαφόρων θεσμικών οργάνων και οργανισμών των ΗΠΑ.

Κατά τη δράση αυτή που ονομάστηκε Operation Payback, οι επιθέσεις είχαν ως στόχο διαφορετικές οργανώσεις που αντιτίθενται στις δραστηριότητες του WikiLeaks καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο ροκάς, από το όνομα του Geoffrey Commander, κατά το παρελθόν έπαιζε μουσική σε μεγάλα στάδια με την Electric Light Orchestra (ELO), τον George Harrison ή τον Elton John.

Ο Commander κατηγορήθηκε το 2013 ως μέλος των χάκερ Anonymous μαζί με άλλους 12, ότι συνέβαλε στην ενίσχυση της επίθεσης με τη χρήση του εργαλείου LOIC (low-orbit Ion cannon), μαζί με χιλιάδες άλλους, σε μια μορφή διαμαρτυρίας.

Το LOIC είναι ένα τεστ αντοχής του δικτύου, ειδικά για την εκτέλεση DDoS επιθέσεων και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων, τόσο πιο δυνατή είναι η επίθεση.

Ο κιθαρίστας παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε μια ακρόαση την Παρασκευή και υποσχέθηκε ότι δεν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ αφού βγει, κάτι που θα πρέπει να είναι σε λιγότερο από δέκα ημέρες μετά την καταδίκη την Παρασκευή, αναφέρει η Washington Times. Αρχικά, ο Commander αντιμετώπιζε 10 χρόνια φυλάκισης σε ομοσπονδιακή φυλακή, αλλά οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του αργότερα υποβαθμίστηκαν σε πλημμέλημα.

Βασικά, αυτό που ο κιθαρίστας έκανε το 2010 ήταν να συμμετέχει στο IRC chat room που διαχειρίζονταν τα μέλη των Anonymous και να συμμετέχει μαζί με άλλα 1.000 άτομα που είχαν ήδη εμπλακεί, σε μια επίθεση που στόχευσε τη MasterCard. Φαίνεται ότι η εταιρεία εμφάνισε ζημίες ύψους $ 1.000.000 / € 800.000 ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ο Commander πήρε μέρος στην επίθεση για τρεις ώρες και στη συνέχεια εγκατέλειψε και συνελήφθη το περασμένο έτος, κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από την Αγγλία όπου είχε πάει με την οικογένειά του, χρόνια μετά την επίθεση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS