ΑρχικήsecurityΕπίθεση phishing στοχεύει πελάτες μεγάλης ιαπωνικής τράπεζας

Επίθεση phishing στοχεύει πελάτες μεγάλης ιαπωνικής τράπεζας

Τα περισσότερα phishing emails που δημιουργούνται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου με σκοπό την υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων ή στοιχείων ηλεκτρονικών πληρωμών είναι γραμμένα στα αγγλικά. Ωστόσο φαίνεται πως το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον χρηστών σε μη αγγλόφωνες χώρες όλο και μεγαλώνει.

Παρακάτω υπάρχει μια ψεύτικη κοινοποίηση στα ιαπωνικά που υποτίθεται ότι έχει σταλεί από μεγάλη τράπεζα της Ιαπωνίας.
Japanese_phishing_1

Η ψεύτικη κοινοποίηση προειδοποιεί τους πελάτες της τράπεζας ότι υπάρχει μια πιθανή διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Επίσης αναφέρει ότι το σύστημα ασφάλειας της τράπεζας έχει αναβαθμιστεί και προκειμένου να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ώστε να μην μπλοκαριστεί ο λογαριασμός τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία εισόδου τους (όνομα χρήστη και κωδικό) ακολουθώντας συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Ο σύνδεσμος παραπέμπει τους πελάτες σε μια ψεύτικη σελίδα, η οποία είναι ίδια με την ιστοσελίδα της τράπεζας. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν την απάτη, είναι να εντοπίσουν την ύποπτη διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης. Τα στοιχεία εισόδου που πληκτρολογούν στην ψεύτικη ιστοσελίδα αποστέλλονται απευθείας στους απατεώνες, οι οποίοι αποκτούν πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS