ΑρχικήsecurityΕυάλωτα σε "χάκερ" τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Ευάλωτα σε “χάκερ” τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

αυτοκίνητα

Τα αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό για να κινηθούν και τα οποία, αναμένεται να βγουν δοκιμαστικά στους δρόμους της Βρετανίας τον Ιανουάριο του 2015, είναι ευάλωτα σε επιθέσεις χάκερ και τρομοκρατών, σύμφωνα με έρευνα.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας της Βρετανίας (ΙΕΤ) αναφέρει, ότι οι τρομοκράτες ή χάκερ που θα καταφέρουν να “σπάσουν” το λογισμικό των αυτοκινήτων, θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν χάος και εσκεμμένα ατυχήματα στους δρόμους, εκμεταλλευόμενοι “παραθυράκια” στο σύστημά τους.

Όπως αναφέρουν, το 98% των εφαρμογών λογισμικού έχουν ατέλειες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, εάν και εφόσον τις εκμεταλλευτεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Και το λογισμικό που χρησιμοποιείται σε αυτά τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με το ΙΕΤ είναι πιθανό να έχει ανάλογα προβλήματα.

Εάν οι χάκερ μπορέσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των αυτοκινήτων, θα προκαλέσουν χάος, οπότε η μόνη λύση είναι η μεγιστοποίηση της ασφάλειας του συστήματός τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας ανακοίνωσε τον Ιούλιο, ότι τα “έξυπνα” οχήματα θα βγουν δοκιμαστικά σε τρεις βρετανικές πόλεις, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος διάρκειας 18 έως 36 μηνών. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, τα οχήματα αυτά θα μπορούσαν να είναι στους δρόμους όλου του κόσμου, μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, καταλήγει η έρευνα.

Πηγή: nooz.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS