ΑρχικήsecuritySIM κλωνοποίηση από ανώνυμες κλήσεις

SIM κλωνοποίηση από ανώνυμες κλήσεις

SIM κλωνοποίηση

Πολλοί κάτοχοι κινητών τηλεφώνων ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει κλήσεις από τον άγνωστο αριθμό +96723345 και δεν έχουν απαντήσει φοβούμενοι ότι μπορεί να αντιγραφεί η κάρτα SIM τους, όπως έχει ανακοινωθεί σε μια σελίδα του FaceBook. Αυτή τη στιγμή δεν είναι τεχνολογικά δυνατό να κλωνοποιηθεί ή να αντιγραφεί μια κάρτα SIM απαντώντας σε ένα τηλεφώνημα, σε απάντηση της ανακοίνωσης στο FaceBook που διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς.

SIM κλωνοποίηση με ειδικό εξοπλισμό

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται ο αριθμός IMSI και KI, οι οποίοι δε μπορούν να φανούν μέσω της κλήσης ή να σταλούν κάπου. Οι αριθμοί αυτοί βρίσκονται μέσα στο κύκλωμα της κάρτας SIM και χρειάζεται ειδικό μηχάνημα και λογισμικό ώστε να τους βρει κάποιος. Επίσης χρειάζεται και ειδικό μηχάνημα SIM cloning ώστε να φτιάξει κάποιος μια ίδια SIM.

O IMSI αριθμός είναι μοναδικός και χρησιμοποιείται για να αναγνωρίζει τη ταυτότητα του χρήστη ενός δικτύου, ενώ ο KI αριθμός είναι ο μοναδικός αριθμός πιστοποίησης του κατόχου του τηλεφωνικού αριθμού. Έχει κρυπτογράφηση 1258 bit και είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον IMSI αλλά και τη κάρτα SIM.

Όσο αφορά το τηλεφώνημα που δέχονται αρκετοί κάτοχοι συσκευών από τον αριθμό +96723345 πιστεύεται ότι πρόκειται για αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο ελέγχει αν οι αριθμοί που καλεί λειτουργούν. Αυτούς που βρίσκει ενεργούς, μπορεί να τους πουλάει σε διαφημιστικές υπηρεσίες. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η ασφάλεια της κάρτας SIM δε κινδυνεύει από αυτό μιας και δε μπορεί να κλωνοποιηθεί από μια απλή κλήση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS