ΑρχικήsecurityΜέλος του ShadowCrew καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλακή

Μέλος του ShadowCrew καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλακή

Μέλος του ShadowCrew καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλακή

Ένας 28χρονος από τη Georgia, πρώην μέλος του ShadowCrew, καταδικάστηκε τη περασμένη εβδομάδα σε 115 μήνες φυλάκιση σε ομοσπονδιακή φυλακή, επειδή αγόραζε δεδομένα από κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δεδομένα χρηστών από ένα φόρουμ. Επίσης του επιδόθηκε χρηματική ποινή 40,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Cameron Harrison, δήλωσε ένοχός στο δικαστήριο που έγινε για την υπόθεση του, το περασμένο Απρίλη, και παραδέχθηκε τη ανάμειξη του σε ένα underground φόρουμ, το οποίο είχε σχέση με κυβερνοεγκλήματα, διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

Μέλος του ShadowCrew ο Kilobit.

Με το ψευδώνυμο “Kilobit”, ο Harrison έκανε τις συναλλαγές του μέσα στο φόρουμ, αλλά πιάστηκε όταν αγόρασε μια κλεμμένη άδεια οδήγησης από ένα μυστικό πράκτορα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ο οποίος παρουσιαζόταν σαν χρήστης του site. Μάλιστα παραδέχτηκε και τη συμμετοχή του στο ShadowCrew, μια ομάδα hacker που είχαν ανακατευθεί σε παράνομες δραστηριότητες στο Internet μεταξύ 2002 και 2004.

Το παράνομο φόρουμ, Carder.su, έκλεισε το 2012, ύστερα από τη δράση των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. 55 χρήστες εκδιωχτήκαν, με τους 26 να έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί και τους υπόλοιπούς να είναι φυγάδες ή να περιμένουν ακόμη τη δίκη τους.

Τη στιγμή της σύλληψης του, ο Harrison είχε πάνω από 260 κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και σύμφωνα με τη δικογραφία, ζούσε από αυτό. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι απόλυτα δίκαιη και αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους εγκληματίες του διαδικτύου, οι οποίοι προκαλούν όχι μόνο οικονομικά προβλήματα στα θύματα τους αλλά και ψυχολογικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS