ΑρχικήsecurityΝέο PayPal phishing email

Νέο PayPal phishing email

PayPal phishing email

 

Άλλο ένα phishing email, από τη PayPal, με τίτλο αυτή τη φορά “Receipt for your Payment to Apple Store Australia”, κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. Το email αναφέρει ότι μι πληρωμή έχει γίνει από το λογαριασμό του χρήστη και πρέπει να επιλέξει το link που του στέλνει η εταιρεία, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα του. Το email αυτό φυσικά δεν προέρχεται από τη PayPal και αποσκοπεί να αποσπάσει τα στοιχεία του λογαριασμού των ανυποψίαστων χρηστών.

Από το link του μηνύματος ο χρήστης οδηγείται σε μια ψεύτικη σελίδα, που όμως έχει τα λογότυπα της PayPal και εκεί του ζητείται να βάλει τα στοιχεία του λογαριασμού του, αλλά και να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Φυσικά μόλις ο χρήστης βάλει όλα τα στοιχεία που του ζητάει η σελίδα, αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό, παίρνουν αμέσως τον έλεγχο του λογαριασμού και μπορούν ακόμη και να πάρουν χρήματα από αυτόν.

Κανονικό PayPal email.

Τα email και οι ειδοποιήσεις από τη PayPal ξεκινούν πάντα με το ονοματεπώνυμο του χρήστη που θα το λάβει, οπότε μπορούμε εδώ να κάνουμε το πρώτο έλεγχο για την αυθεντικότητα του email που λαμβάνουμε. Εάν έχετε λάβει κάτι διαφορετικό και έχετε βάλει εκεί τα στοιχεία σας τότε καλό θα είναι να αλλάξετε αμέσως το password στη PayPal και να επικοινωνήσετε με τη τράπεζα σας για να δείτε τις κινήσεις που έχουν γίνει στη πιστωτική σας κάρτα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS