ΑρχικήinetΟμοσπονδιακοί θα δημοπρατήσουν Bitcoins αξίας 19 εκατομμύριων δολλαρίων από τον επικεφαλής του...

Ομοσπονδιακοί θα δημοπρατήσουν Bitcoins αξίας 19 εκατομμύριων δολλαρίων από τον επικεφαλής του Silk Road

bitcoins

Τη Δευτέρα, η US Marshals Service (USMS) ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε πλειστηριασμό 50.000 Bitcoins που ανήκουν στον Ross William Ulbricht.

Ο Ulbricht, που φέρεται να χρησιμοποιούσε το παρωνύμιο Dread Pirate Roberts, είναι ύποπτος για τη λειτουργία του πρώτου Silk Road, κρυφή ιστοσελίδα που χρησιμοποιούνταν συχνά για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες πωλήσεις. Ο Ulbricht είχε 114.000 Bitcoins αποθηκευμένα σε διάφορους υπολογιστές του όταν οι συσκευές του κατασχέθηκαν από τις ομοσπονδιακές αρχές κατά τη διάρκεια της σύλληψης στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Οκτώβριο.

Η δημοπρασία της USMS θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου. Σήμερα, ένα Bitcoin αξίζει περίπου 377,60 δολάρια, καθιστώντας το ύψος της δημοπρασίας σε περίπου 18.880.000 δολάρια.

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από μερικούς μήνες, μετά την αρχική δημοπρασία των Bitcoins που ελήφθησαν από τους servers του Silk Road. Τον Ιούνιο, ο Tim Draper αγόρασε σχεδόν 30.000 Bitcoins για 18 εκατομμύρια δολάρια. (Πέντε μήνες πριν, κάθε Bitcoin άξιζε περίπου 200 δολλάρια περισσότερο από τη σημερινή τιμή).

Για να λάβουν μέρος στη δημοπρασία του Δεκεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν πριν από την 1η Δεκεμβρίου και να περιγράψουν κάθε επαφή που είχαν με τον Ross William Ulbricht. Στη δημοπρασία του Ιουνίου, η κυβέρνηση δήλωσε ρητά ότι δεν θα πουλήσει σε όποιον ενεργεί για λογαριασμό του Ulbricht ή του Silk Road.

Τα 50.000 Bitcoins θα πωληθούν σε δύο γκρουπ. Το πρώτο γκρουπ θα περιέχει έως και 10 blocks των 2.000 Bitcoins και η προσφορά για αυτο το γκρουπ απαιτεί μια κατάθεση ύψους 100.000 δολλαρίων. Το δεύτερο γκρουπ θα περιέχει έως και 10 blocks των 3.000 Bitcoins και η τιμή εισόδου γι’ αυτό είναι μια κατάθεση των 150.000 δολλαρίων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS