ΑρχικήsecurityΤο Bitcoin blockchain έχει μολυνθεί από τον αρχαίο ιό «Stoned»

Το Bitcoin blockchain έχει μολυνθεί από τον αρχαίο ιό «Stoned»

bitcoin2

Ένα περίεργο και μάλλον τυχαίο περιστατικό εντοπίστηκε στο blockchain Bitcoin, με έναν χρήστη να αναφέρει ότι επισημάνθηκε πως περιέχει έναν ιό από το Security Essentials της Microsoft.

Ο λόγος που ο El Reg πιστεύει ότι είναι τυχαίο: σε αυτή τη συζήτηση για την Microsoft, ο χρήστης edc678 λέει ότι το MSE εντοπίζει την υπογραφή του ιού STONED στο blockchain.

Από τη στιγμή που ο STONED είναι ένας 27χρονος ιός από την εποχή του DOS – το μόνο που έκανε ήταν να εμφανίζει ένα μήνυμα εκκίνησης στους χρήστες, “Your PC is now STONED”. Πιστεύεται ότι κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία από το 1987.

Έτσι, φαίνεται απίθανο ο STONED να έχει εισαχθεί μέσα στο blockchain, και πολύ πιο απίθανο ότι μια σειρά δυαδικών ψηφίων στο blockchain έχει καταφέρει να αναπαράγει τον ιό για να ενεργοποιήσει την προειδοποίηση υπογραφής.

Ο χρήστης που έκανε τις παρατηρήσεις αναφέρει μόνο για την ενόχληση που του προκαλούν οι προειδοποιήσεις του ιού από το Microsoft Security Essentials, καθώς είναι συνεχείς και μπορεί να δημιουργήσουν πανικό και αρνητική αντίληψη για τα bitcoin στο σύνολό τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS