ΑρχικήsecurityΤο Πακιστάν σχεδιάζει τη σύσταση εθνικού συμβουλίου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο...

Το Πακιστάν σχεδιάζει τη σύσταση εθνικού συμβουλίου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

National_Security_AgencyΥπό συζήτηση βρίσκεται το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο πακιστανικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, το οποίο προβλέπει τη σύσταση ενός εθνικού συμβουλίου, αρμόδιου για θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Το νομοσχέδιο “Cyber Security Council Bill 2014” υποβλήθηκε από τον γερουσιαστή Hussain Sayed και στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα χαράξει την πολιτική, τις κατευθυντήριες γραμμές και τη στρατηγική σε θέματα κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Στις αρμοδιότητες του συμβουλίου ασφάλειας δεν θα περιλαμβάνεται μόνο η αντιμετώπιση των διαδικτυακών απειλών, αλλά και η διευκόλυνση των επικοινωνιών και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα. Για να επιτευχθεί αυτό, τα μέλη του συμβουλίου θα πρέπει να προέρχονται και από τους δύο φορείς.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νομοσχέδιο. Ο γερουσιαστής Hussain Sayed τόνισε ότι είναι «επικακτική η ανάγκη λήψης θεσμικών ενεργειών για την καταπολέμηση των απειλών έναντι της εθνικής ασφάλειας του Πακιστάν, καθώς ο κυβερνοπόλεμος είναι ενεργός στη χώρα».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS