ΑρχικήinetGoogle και Microsoft δεν επιθυμούν dual-boot συσκευές

Google και Microsoft δεν επιθυμούν dual-boot συσκευές

kinito-tamplet-upologistis

Οι Google και Microsoft φαίνεται ότι δεν ενστερνίζονται τις προθέσεις ορισμένων κατασκευαστών να λανσάρουν στην αγορά συσκευές που θα ενσωματώνουν διπλό λειτουργικό σύστημα, δηλαδή τα Android και Windows, των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι δύο αμερικανικές εταιρείες λογισμικού δεν επιθυμούν την κυκλοφορία συσκευών, κάθε μορφής, που δεν θα έχουν το αποκλειστικό λογότυπο, Android ή Windows. Μάλιστα, η Google και η Microsoft φέρονται να ζήτησαν από την Asus να σταματήσει την παραγωγή νέων dual-boot προϊόντων, αίτημα που η Asus φέρεται να έκανε αποδεκτό.

Είναι προφανές ότι και οι δύο εταιρείες, Microsoft και Google, έχουν σοβαρούς λόγους να μην επιθυμούν την ευρεία διάδοση συσκευών με διπλό λειτουργικό σύστημα. Καταρχήν, το λειτουργικό σύστημα Windows 8 δεν έχει τη δυναμική που ίσως ανέμενε η Microsoft, οπότε η εταιρεία δεν θα ήθελε για κανένα λόγο να δώσει «χώρο» στο Android για ανάπτυξη στην αγορά των υπολογιστών.  Από την άλλη πλευρά το Android κυριαρχεί στην αγορά των smartphones και προφανώς η Google δεν θέλει το Windows Phone να μοιραστεί μέρος αυτής της επιτυχίας.

[wdca_ad id=”73401″ ]

Επιπρόσθετα, τα δύο λειτουργικά και οι δύο εταιρείες έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Η Microsoft αποτελεί τον προμηθευτή λειτουργικών συστημάτων, πρακτικά για κάθε OEM κατασκευαστή υπολογιστών, σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί τον κυρίαρχο της αγοράς υπολογιστών, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να επιθυμούν να έχουν «συνεννόηση» μαζί της.

Αντίστοιχα, το Android της Google είναι λογισμικό ανοικτής αρχιτεκτονικής μεν, αλλά  εφαρμογές όπως τα Play Store και Google Maps, είναι ζωτικής σημασίας για να είναι βιώσιμο ένα smartphone. Στην περίπτωση που ένας κατασκευαστής δεν επιθυμεί να εντάξει τις εφαρμογές αυτές στη συσκευή του, προφανώς δεν θα προσφέρει ένα ανταγωνιστικό προϊόν.

Ωστόσο, από τις ενστάσεις των Google και Microsoft, φαίνεται να ζημιώνεται άλλος ένας παράγοντας. Αυτός δεν είναι άλλος από την Intel, της οποίας οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86 αποτελούν τα μόνα μοντέλα που μπορούν να υποστηρίξουν το Android σε συνδυασμό με μία πλήρη έκδοση του Windows 8. Μάλιστα, στους σχεδιασμούς της Intel ήταν, σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές, να παραχθούν μοντέλα laptops και tablets τα οποία δεν θα είχαν προ-εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα. Αντίθετα, η εγκατάσταση με την επιλογή του πελάτη, θα γινόταν μετά την παραγγελία της συσκευής.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS