ΑρχικήsecurityΤο search για "iTunes" μέσω Google μπορεί να οδηγήσει σε εγκατάσταση ανεπιθύμητων...

Το search για “iTunes” μέσω Google μπορεί να οδηγήσει σε εγκατάσταση ανεπιθύμητων προγραμμάτων

Searching-for-iTunes-on-Google-Could-Lead-You-to-Potentially-Unwanted-Applications

Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας, Chester Wisniewski, της εταιρείας Sophos προειδοποιεί τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί κατά την αναζήτηση στην Google με τη λέξη κλειδί iTunes.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, ειδικά διαμορφωμένες διαφημίσεις (Sponsored Ads) οδηγούν τους χρήστες σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα, όπου παροτρύνει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Όταν τα ανυποψίαστα θύματα κάνουν κλικ στο κουμπί download, μεταφέρονται σε μια ιστοσελίδα όπου τους ενημερώνει ότι πατώντας ξανά στο κουμπί download ξεκινά μια ανεξάρτητη εφαρμογή που διαχειρίζεται την εγκατάσταση του iTunes.

[wdca_ad id=”73401″ ]

Τελικά, οι χρήστες λαμβάνουν ένα αντίγραφο του iTunes από την πραγματική ιστοσελίδα της Apple, όμως καταλήγουν με αρκετές ανεπιθύμητες εφαρμογές ( PUAs ) εγκατεστημένες στους υπολογιστές τους.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του iTunes, εγκαθίσταται και το λογισμικό “Install Search Protect”, το οποίο θέτει ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Conduit Search σε όλους τους browsers, και μπλοκάρει οποιοδήποτε άλλο λογισμικό προσπαθεί να επαναφέρει τις ρυθμίσεις .

Ο ερευνητής συνιστά στους χρήστες να κατεβάζουν προγράμματα και εφαρμογές μόνο από την γνήσια ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή ή από αξιόπιστους δικτυακούς τόπους όπως το Softpedia.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS