ΑρχικήinetΠατέντα της Google για υπηρεσία που θα προσφέρει... δωρεάν κούρσες σε πελάτες...

Πατέντα της Google για υπηρεσία που θα προσφέρει… δωρεάν κούρσες σε πελάτες καταστημάτων

Πατέντα που απέκτησε η Google επιτρέπει τη διαφήμιση επιχειρήσεων, που, με τη χρήση προσφορών, θα προσελκύουν πελάτες στα καταστήματά τους. Το παράδοξο της υπόθεσης και αυτό που θα κάνει την πρόταση της Google να διαφέρει από την ήδη υπάρχουσα (και κάπως κουραστική) διαφημιστική ρουτίνα είναι ότι η εταιρεία υπόσχεται τη μεταφορά του πελάτη στο κατάστημα, εντελώς δωρεάν!

google-ads-patent-discounted-rideΤο όλο σύστημα φαντάζει ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, εφόσον θα λαμβάνεται υπόψη το browsing ιστορικό του πελάτη, ώστε να του εμφανίζονται ανάλογες προσφορές, καθώς και το ποσοστό αποδοχής των προσφορών αυτών, ελέγχοντας ανάλογα τη συχνότητα εμφάνισής τους. Εκεί που δυσκολεύει το όλο εγχείρημα είναι στη… «δωρεάν μεταφορά», μοιάζοντας δύσκολο ο εκάστοτε διαφημιζόμενος να αναλάβει το επιπλέον κόστος.

Google-Driverless-car

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι, έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον για τις βλέψεις της Google για το μέλλον της αυτοκίνησης. Δεν είναι μυστικό ότι η αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει και ερευνά τεχνολογία αυτόνομων αυτοκινήτων από το 2011, σε μία προσπάθεια να αναπτύξει το δικό τους στόλο drive-less οχημάτων. Από το 2012, μάλιστα, οι πολιτείες της Νεβάδα και της Φλόριντα επιτρέπουν τη χρήση αυτόνομων αυτοκινήτων, ενώ η Βρετανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα χορηγία 10 εκ. λιρών για όποια πόλη αναλάβει να γίνει δοκιμαστικός χώρος για αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, κάτι που μας πείθει ότι είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να το παίρνουμε στα σοβαρά.

Μένει να δούμε σε πόσο καιρό θα μπορούμε να μεταφερόμαστε με το αμάξι μας… χωρίς οδηγό, ενώ, παράλληλα, θα μπορούμε άφοβα από τροχαία και αλκοτέστ να εργαζόμαστε στο laptop μας, να μιλάμε στο τηλέφωνο ή σε κάποια τηλεδιάσκεψη, να παίζουμε games ή να διαβάζουμε άρθρα στο digitallife.gr. Ή ακόμη και να μεταφερόμαστε δωρεάν σε καταστήματα για τις αγορές μας, όπως αναφέρει η πατέντα στο εν λόγω θέμα, γιατί όχι μέσω ενός driveless car. Το μέλλον είναι άκρως υποσχόμενο, όσον αφορά τη σχέση της Google με την αυτοκίνηση και τις μεταφορές, και το περιμένουμε…

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS