ΑρχικήsecurityΠαρατείνεται η υποστήριξη του Microsoft Security Εssentials για τα Windows XP

Παρατείνεται η υποστήριξη του Microsoft Security Εssentials για τα Windows XP

Microsoft-Security-Essentials-to-Support-Windows-XP-Until-2015-417420-2

Παράλληλα με την λήξη της υποστήριξης των Windows ΧP τον Απρίλιο του 2014, η Microsoft είχε ανακοινώσει και την απόσυρση του δωρεάν προγράμματος προστασίας Microsoft Security Essentials.

Ωστόσο σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, η εταιρεία επισήμανε ότι το λογισμικό θα συνεχίσει να διατίθεται για τα Windows XP, μέχρι και τις 14 Ιουλίου του 2015. Παρ’ όλα αυτά η Microsoft εξακολουθεί να συνιστά στους χρήστες που τρέχουν το 12χρονο λειτουργικό, να προχωρήσουν σε μια νεότερη πλατφόρμα.

“Η Microsoft έχει ανακοινώσει ήδη την λήξη της υποστήριξης για τα Windows XP στις 8 Απριλίου του 2014. Μετά από  την ημερομηνία αυτή, τα Windows XP δεν θα είναι πλέον ένα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα. Προκειμένου να βοηθήσει τους οργανισμούς να ολοκληρώσουν τη μετάβαση τους σε κάποιο νεότερο λειτουργικό, η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις για τα αντι-malware εργαλεία μέχρι και τις 14 Ιουλίου του 2015″, σημείωσε η εταιρεία. “Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης των Windows XP ή την υποστήριξη άλλων προϊόντων της Microsoft”.

Ωστόσο η εταιρεία τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα των λύσεων antimalware για τα λειτουργικά συστήματα που βρίσκονται εκτός υποστήριξης, είναι περιορισμένη, γι’ αυτό και η μετάβαση των χρηστών σε μια νεότερη πλατφόρμα είναι απαραίτητη.

«Η αποτελεσματική προστασία ξεκινά με τη χρήση σύγχρονων λογισμικών σχεδιασμένων για την αντιμετώπιση των κινδύνων του σύγχρονου τοπίου απειλών», τόνισε η Microsoft.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS