ΑρχικήsecurityΝέα απάτη phishing χρησιμοποιεί το όνομα της Apple

Νέα απάτη phishing χρησιμοποιεί το όνομα της Apple

Phishing-Alert-AppleΟι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι σε επιφυλακή για ψεύτικα emails που υποτίθεται ότι προέρχονται από την Apple και ζητούν από τους χρήστες να προχωρήσουν άμεσα σε επανενεργοποίηση των λογαριασμών τους.

Σύμφωνα με ερευνητές της MX Lab, τα παραπλανητικά μηνύματα με τίτλο  “Reactivation No: A3556P32SLL346E”, προέρχονται από τη διεύθυνση client@apple.com και αναφέρουν:

[quote]“Σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός σας λήγει σε λιγότερες από 48 ώρες και είναι απαραίτητο να προβείτε σε έλεγχο των στοιχείων σας, αλλιώς ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί. Κατεβάστε το συνημμένο έντυπο, ανοίξτε το στον browser σας και συμπληρώστε την αίτηση.”[/quote]

Το συννημένο έγγραφο που εμπερίεχεται στα ψεύτικα emails, καθοδηγεί τους χρήστες να εισάγουν το Apple ID, τον κωδικό πρόσβασης και άλλες προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες. Όλες τα στοιχεία που εισάγονται από τους χρήστες στην ιστοσελίδα, αποστέλλονται φυσικά στους επιτιθέμενους.

Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, συνίσταται να προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Επιπλέον, εάν έχετε παραδώσει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, συνίσταται να παρακολουθείτε τακτικά τις κινήσεις του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS