ΑρχικήsecurityΨεύτικη ιστοσελίδα του Facebook (phishing) συλλέγει τα διαπιστευτήρια ανυποψίαστων χρηστών

Ψεύτικη ιστοσελίδα του Facebook (phishing) συλλέγει τα διαπιστευτήρια ανυποψίαστων χρηστών

Leaked-Snapchats-Facebook-Page-Lures-Users-to-Phishing-Site-405703-2

Ο ερευνητής ασφάλειας Troy Hunt εντόπισε πρόσφατα μια σελίδα στο Facebook, η οποία διαφήμιζε ότι περιείχε αποκαλυπτικές φωτογραφίες που διέρρευσαν από χρήστες του Snapchat.

Το Snapchat είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς επιτρέπει την ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία αυτοκαταστρέφονται μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλοί χρήστες ψάχνουν για υλικό που έχει διαρρεύσει από το Snapchat, εφευρίσκοντας νέα τεχνάσματα προκειμένου να υποκλέψουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι χρήστες του Facebook καλούνταν να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα για να δουν τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, δεδομένου ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ανάρτησης του υλικού στο κοινωνικό δίκτυο.

Οι χρήστες, ωστόσο, κατευθύνονταν σε μια ψεύτικη σελίδα σύνδεσης του Facebook. Σύμφωνα με τον ερευνητή, εκατοντάδες χρήστες παρέδωσαν τα ονόματα χρηστών και τους κωδικούς τους πρόσβασης, ενώ το αντίστοιχο page στο facebook – το οποίο έχει πλέον αφαιρεθεί – κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 100.000 likes.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS