ΑρχικήinetΗΠΑ: Aναθεώρηση πρόσβασης σε εμπιστευτικές πληροφορίες για 5 εκατ. άτομα

ΗΠΑ: Aναθεώρηση πρόσβασης σε εμπιστευτικές πληροφορίες για 5 εκατ. άτομα

Review-Security-ClearancesΌπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρχίσει να φοβάται τους πληροφοριοδότες και φαίνεται ότι ξεκίνησαν αναθεώρηση σε διαπιστεύσεις ασφάλειας, περίπου 5 εκατ. ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Politico, ο Διευθυντής Πληροφοριών, James Clapper αναρωτιέται γιατί πάνω από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει επίπεδο ασφάλειας “Top Secret”, δεδομένου ότι ο μεγάλος αριθμός των ατόμων αψηφά την έννοια του όρου. Δήλωσε επίσης, ότι ακόμη 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μικρότερα επίπεδα διαβάθμισης ασφάλειας.

Η ασφάλεια και η διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης για τις υπηρεσίες πληροφοριών έχει αμφισβητηθεί μετά τις διαρροές του Snowden, αλλά και μετά από άλλα παρόμοια περιστατικά, όπως οι πυροβολισμοί στο Navy Yard.

[quote]«Γράφω για να εκφράσω την ανησυχία μου για τις απειλές στην εθνική ασφάλεια που προκύπτουν από την αύξηση του αριθμού των ατόμων με επιλεξιμότητα για πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα για τις Top Secret (TS) και Top Secret/Secure Compartmented Information (TS/SCI)»[/quote]
έγραψε ο Clapper σε ένα έγγραφο που χρονολογείται στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι υπηρεσίες είχαν κληθεί να εξετάσουν ποιοι εργαζόμενοι έπρεπε απαραιτήτως να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες και να ανακαλέσουν την πρόσβαση σε όσους δεν εκπλήρωναν τους όρους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS