ΑρχικήsecurityΈρευνα της Cisco αποκαλύπτει ότι η κούραση επηρεάζει αρνητικά την ασφαλή πλοήγηση...

Έρευνα της Cisco αποκαλύπτει ότι η κούραση επηρεάζει αρνητικά την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Tired-UsersΗ κούραση είναι ένας παράγοντας όπου πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει τη λογική και τη ξεκάθαρη σκέψη των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν την τάση να μην είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι σε οτιδήποτε κάνουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό ισχύει και για την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η Cisco ανέλυσε την οnline συμπεριφορά βρετανών χρηστών του διαδικτύου και διαπίστωσε ότι ενώ οι περισσότεροι αποφεύγουν να επισκέπτονται συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό κατά τις εργάσιμες ώρες, οι αριθμοί ανεβαίνουν κατακόρυφα εκτός των εργασιακών ωρών και ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες παρουσιάζουν την πιο επικίνδυνη συμπεριφορά στο διάστημα από 04:00 πμ έως 05:00 πμ. Είναι αβέβαιο αν οι χρήστες αυτοί είναι άυπνοι ή αν έχουν ξυπνήσει νωρίς, οι πιθανότητες όμως να μεταβούν σε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα αυξάνονται κατά 15,7%, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα 12:00-13:00.

Επιπλέον, ενώ οι περισσότεροι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να είναι σε εγρήγορση στο διάστημα μεταξύ 08:00 και 18:00, όταν επιστρέφουν από τις δουλειές τους έχουν την τάση να ξεχνούν την εκπαίδευσή τους σε θέματα ασφάλειας.

Η έρευνα βασίζεται στο σχετικό αριθμό μπλοκαρισμάτων malware που κατέγραψε η Cisco ανά url και ανά ώρα, για τα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου στις 11 Νοεμβρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο χαμηλότερος αριθμός μπλοκαρισμάτων malware σημειώθηκε κατά το διάστημα 12:00 με 13:00 (κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος των χρηστών) και κατά το διάστημα 17:00 με 18:00, όπου οι εργαζόμενοι φεύγουν από τον χώρο εργασίας τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS