ΑρχικήinetΤο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά έρευνα για συμμετοχή της Guardian στις διαρροές του...

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά έρευνα για συμμετοχή της Guardian στις διαρροές του Snowden

Φαίνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματικά προσπαθεί να εξοντώσει κάθε είδος ελευθερίας του Τύπου. Μια ομάδα μελών του κοινοβουλίου έχει ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με τη δημοσίευση από τη Guardian άρθρων για την μαζική επιτήρηση της NSA, με βάση έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden.

Ο επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Keith Vaz, υποστηρίζει ότι θα εξετάσει τα στοιχεία για το ρόλο της Guardian στη δημοσίευση των διαρροών του Snowden.

«Έχω λάβει μια επιστολή από τον Liam Fox ζητώντας από το Εσωτερικών Υποθέσεων να δημιουργήσει επιτροπή με σκοπό την εξέταση των στοιχείων για το ρόλο της Guardian στις δημοσιεύσεις και τις διαρροές του Snowden» δήλωσε ο Vaz.

Επιπλέον, ο Fox ζήτησε από τον Ντέιβιντ Κάμερον μια «πλήρη και διαφανή αξιολόγηση για τη συμμετοχή της Guardian στην υπόθεση Snowden». Σε απάντηση, ο Κάμερον ενθαρρύνει την διερεύνηση του θέματος.

Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι έχουν αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες, καθώς οι υπάλληλοι προσπαθούν να τους εκφοβίσουν για να μην δημοσιεύουν ειδήσεις σχετικά με την GCHQ.

Πριν από μερικούς μήνες, η Guardian αναγκάστηκε να καταστρέψει τους δικούς της σκληρούς δίσκους, δεδομένου ότι αρνήθηκε να παραδώσει τα αρχεία σχετικά με την GCHQ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS