ΑρχικήinetAmazon: 100.000 προσλήψεις και αύξηση μισθών λόγω Κοροναϊού!

Amazon: 100.000 προσλήψεις και αύξηση μισθών λόγω Κοροναϊού!

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 100.000 επιπλέον υπαλλήλους στις ΗΠΑ ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης εμπορευμάτων από online αγορές ενόψει της πανδημίας του Κοροναϊού. Η εταιρεία πρόκειται να προσλάβει επιπλέον εργαζομένους τόσο σε θέσεις πλήρους απασχόλησης όσο και σε θέσεις μερικής απασχόλησης στα τμήματα της αποθήκης και της αποστολής παραγγελιών. Επιπλέον ανέφερε πως μέχρι τα τέλη Απριλίου, θα αυξήσει τους μισθούς για αυτούς τους υπαλλήλους κατά 2 δολάρια ανά ώρα στις ΗΠΑ, 2 ευρώ ανά ώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου 2 ευρώ ανά ώρα σε πολλές χώρες της ΕΕ. Η Amazon πληρώνει σήμερα 15 $ ανά ώρα ή περισσότερο σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ για εργασίες που σχετίζονται με τα τμήματα της αποθήκης και της αποστολής παραγγελιών.

Η Amazon εξέφρασε την υποστήριξή της προς τους εργαζομένους άλλων βιομηχανιών, των οποίων οι θέσεις απασχόλησης χάθηκαν ή “αμαυρώθηκαν” προκειμένου να μην προσβληθούν από τον Κοροναϊό, όπως είναι οι εργαζόμενοι ξενοδοχείων, εστιατορίων και ταξιδιωτικών γραφείων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε πως είναι διατεθειμένη να προσθέσει αυτούς τους ανθρώπους στο ανθρώπινο δυναμικό της μέχρι να επανέλθουν τα πράγματα στην κανονική τους ροή και μέχρι να τους ενημερώσει ο προηγούμενος εργοδότης τους ότι μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Η εταιρεία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω του γεγονότος ότι ο Κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Ενδεικτικά, από το απόγευμα της Δευτέρας, έχουν σημειωθεί πάνω από 181.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Κοροναϊού παγκοσμίως και τουλάχιστον 7.113 θάνατοι. Σημειώθηκαν επίσης τουλάχιστον 4.281 επιβεβαιωμένα κρούσματα Κοροναϊού στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 74 θάνατοι.Amazon 100.000 προσλήψεις λόγω Κοροναϊού

Λόγω του Κοροναϊού, η Amazon αντιμετωπίζει πρακτικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση πελατών καθώς καθυστερούν οι αποστολές των παραγγελιών ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά βασικά προϊόντα. Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του Κοροναϊού ωθεί τους καταναλωτές όλο και περισσότερο σε online αγορές, καθώς αποφεύγουν να πηγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα όπου εξαντλούνται πολύ γρήγορα τα αποθέματα. Το Σάββατο, η Amazon ανέφερε ότι ορισμένα δημοφιλή εμπορικά σήματα και είδη στις κατηγορίες “νοικοκυριά” δεν ήταν διαθέσιμα. Η Amazon πρόσθεσε επίσης μια ειδοποίηση η οποία εμφανίζεται στους πελάτες πριν την ολοκλήρωση κάθε παραγγελίας η οποία επισημαίνει το εξής: “Η καταγραφή και η παράδοση εμπορευμάτων ενδέχεται να μην είναι προσωρινά διαθέσιμες λόγω της αυξημένης ζήτησης. Επιβεβαιώστε τη διαθεσιμότητα στο ταμείο”. Παράλληλα, βασικά προϊόντα, όπως το χαρτί τουαλέτας και το εμφιαλωμένο νερό, παρουσιάζουν ελλείψεις.

Ακόμη, οι παραδόσεις που υπό κανονικές συνθήκες εκτελούνταν μέσα σε 1-2 μέρες από την Amazon, πλέον λόγω της αυξημένης ζήτησης καθυστερούν αρκετές μέρες. Μετά την προσθήκη ενός προϊόντος στο καλάθι αγορών, η Amazon αναφέρει ότι η παραγγελία θα φτάσει μέσα σε τέσσερις ημέρες.Amazon θα προσλάβει 100.000 υπαλλήλους λόγω Κοροναϊού

Οι υπάλληλοι άλλων επιχειρήσεων εργάζονται επίσης για να συμβαδίσουν με την αυξημένη ζήτηση λόγω του Κοροναϊού καθώς πολλοί δήλωσαν ότι τα περισσότερα εμπορεύματά τους έχουν εξαντληθεί.

Το Ταμείο Αρωγής της Amazon θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της εταιρείας να υποβάλουν αίτηση για επιχορηγήσεις που ισούνται με αμοιβή έως και δύο εβδομάδων, εάν διαγνωστούν με Κοροναϊό. Η εταιρεία έλαβε επίσης επιπλέον προστατευτικά μέτρα στα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ένταση καθαρισμού σε όλες τις εγκαταστάσεις της και απαιτώντας από τους εργαζομένους να απολυμαίνουν και να καθαρίζουν τους σταθμούς εργασίας και τα οχήματά τους στην αρχή και στο τέλος κάθε βάρδιας. Τέλος, η Amazon ενημέρωσε τους υπαλλήλους των εταιρικών γραφείων της ότι θα έχουν την δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι τους μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS