ΑρχικήsecurityΑγγλία: Επίθεση hacking στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών TalkTalk

Αγγλία: Επίθεση hacking στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών TalkTalk

TalkTalk-LogoΗ αστυνομία της Αγγλίας έχει ξεκινήσει μια έρευνα σε μια “σημαντική και συνεχόμενη ηλεκτρονική επίθεση” στην ιστοσελίδα του βρετανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών TalkTalk, όπως δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Πληροφορίες όπως ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνία γέννησης, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στοιχεία του λογαριασμού στην TalkTalk, στοιχεία πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί κατά την επίθεση.

Η TalkTalk δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Η Μονάδα του κυβερνοχώρου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, διερευνά την υπόθεση.

«Η TalkTalk συνεχώς ενημερώνει τα συστήματά της για να βεβαιωθεί ότι είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή, καθώς η ταχέως εξελισσόμενη απειλή της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο επηρεάζει έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων και οργανισμών. Παίρνουμε πολύ σοβαρά οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας και λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να ερευνήσουμε και να κατανοήσουμε τι έχει συμβεί σε αυτήν την περίπτωση», είπε σε μια δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της TalkTalk, Dido Harding.

«Ως προληπτικό μέτρο, είμαστε σε επαφή με όλους τους πελάτες μας παρέχοντας τους αμέσως τις πληροφορίες που ζητούν, υποστήριξη και συμβουλές γύρω από τη χθεσινή επίθεση».

TalkTalk website screenshot

Σε επιστολή του προς τους πελάτες, ο όμιλος τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι είχε «λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα» για να κάνει την ιστοσελίδα του ασφαλή. Επίσης είπε ότι είχε επικοινωνήσει με τις μεγάλες τράπεζες, οι οποίες θα παρακολουθούν συνεχώς για ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με τους λογαριασμούς των πελατών της. Η TalkTalk πρόσθεσε ότι ψάχνει να οργανώσει ένα πρόγραμμα δωρεάν παρακολούθησης της πιστοληπτικής ικανότητας για ένα έτος, για όλους τους πελάτες της και θα ενημερώσει άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS