ΑρχικήinetΕνημερωμένο το WhatsApp για Android με ενσωματωμένο το Google Drive

Ενημερωμένο το WhatsApp για Android με ενσωματωμένο το Google Drive

Η Google και το WhatsApp συνεργάστηκαν για να προσφέρουν στους χρήστες του instant messenger ένα νέο χαρακτηριστικό που θα τους επιτρέπει να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του ιστορικού συνομιλίας τους όποτε θέλουν.

Χάρη στη νέα ενσωμάτωση της υπηρεσίας Google Drive, οι WhatsApp χρήστες μπορούν τώρα να ανεβάζουν στο Cloud το ιστορικό των συζητήσεών τους για να το διαβάσουν αργότερα.

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να ανεβάζουν μια ιστορία, ένα βίντεο ή μια φωτογραφία που θα έχει ληφθεί μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον, η Google δηλώνει ότι θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό αντίγραφο ασφαλείας του ιστορικού συνομιλίας σας, των φωνητικών μηνυμάτων σας, των φωτογραφιών και των βίντεο σας κατευθείαν στο Google Drive.

Μόλις κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, θα είστε σε θέση να επαναφέρετε όλα όσα έχουν ανέβει στο Google Drive με μερικά κλικ.

Ενημερωμένο το WhatsApp για Android με ενσωματωμένο το Google Drive

Το νέο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει σε στάδια

Να θυμάστε όμως ότι η νέα λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη αμέσως για όλους τους χρήστες WhatsApp, αλλά η Google επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει την παγκόσμια εξάπλωση που θα τελειώσει εντός των προσεχών μηνών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εφαρμογή της What’s Up ωφελείται από μια εφεδρική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν το ιστορικό των συζητήσεων στο σύννεφο. Η κλασσική έκδοση της εφαρμογής παρέχει στους χρήστες μόνο τοπικό backup, οπότε η χρησιμότητά του ήταν μάλλον περιορισμένη.

Αλλά από την αρχή αυτής της εβδομάδας, αν είστε τυχεροί, θα είστε σε θέση να φορτώσετε το ιστορικό των Whats App συνομιλιών σας στο Google Drive.

Εάν δεν έχετε την εφαρμογή ακόμα, τώρα μπορείτε να κατεβάσετε το WhatsApp Messenger για Android δωρεάν μέσω του Google Play Store. Θα πρέπει να είναι πλήρως συμβατό με όλες τις συσκευές που έχουν εκδόσεις από Android 2.3 και πάνω.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS