ΑρχικήinetΗ Microsoft θα έχει την επιμέλεια του email σας, αλλά δεν θα...

Η Microsoft θα έχει την επιμέλεια του email σας, αλλά δεν θα το διαβάζει

How-to-create-a-fake-email-address

Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτική ζωή των χρηστών, δήλωσε ο Αρχηγός της Microsoft.To αφεντικό της Microsoft Terry Myerson δημοσίευσε ένα blog post πριν από λίγες ώρες για να απορρίψει τις παρατηρήσεις ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κατασκοπεύει τους χρήστες της με τα Windows 10 μέσω του email, αλλά σε μια ξεχωριστή συνέντευξη, ο άνθρωπος που είναι τώρα υπεύθυνος της μονάδας λειτουργικού συστήματος στη Redmond λέει ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πελατών.

Ο Myerson δήλωσε στο CNN Money ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για να πείσουν τους χρήστες ότι η ιδιωτική τους ζωή δεν παραβιάζεται στα Windows 10 είναι ότι το λειτουργικό σύστημα χρειάζεται πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό του.

Το Cortana, για παράδειγμα, μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν έχει πρόσβαση στην τοποθεσία και μπορεί να βελτιωθεί με εξατομικευμένες συστάσεις και υποδείξεις με βάση το τι μπορεί να μάθει από την παρακολούθηση της καθημερινότητας και των δραστηριοτήτων των χρηστών.

Για να δείξει πόσο δύσκολο είναι πραγματικά να χειρίζεσαι τα προσωπικά δεδομένα αυτές τις μέρες, ο Myerson επεσήμανε το ενσωματωμένο στα Windows 10 σύστημα αλληλογραφίας. Προκειμένου οι χρήστες να λαμβάνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στους επιτραπέζιους υπολογιστές τους, η Microsoft θα πρέπει να αποκτήσει προφανώς πρόσβαση στο λογαριασμό, οπότε το όνομα χρήστη και ο κωδικός θα πρέπει να παρέχονται στην εφαρμογή E-mail.

Το παράδειγμα email

Και όμως, ο Myerson λέει ότι κανείς στη Microsoft δεν έχει πρόσβαση σε κανένα email και τα πάντα είναι απολύτως ασφαλή. Αλλά πώς θα πείσει τους χρήστες ότι τίποτα δεν συμβαίνει, δεδομένου ότι γνωρίζουν ότι η εταιρεία πρέπει να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail  για να τους παραδώσει τα νέα μηνύματα;

“Δεν διαβάζουμε τα e-mail σας, αλλά έχουμε την επιμέλεια του email σας”, είπε. “Πώς να διαχωρήσεις αυτά τα δύο πράγματα;”

Μιλώντας για την εμπιστοσύνη και τον τρόπο που η Microsoft προσπαθεί να την κερδίσει, ο Myerson εξήγησε ότι καμία άλλη εταιρεία δεν συνεργάζεται τόσο στενά με τους χρήστες της και κάθε πρόταση που λαμβάνεται αναλύεται από την αρμόδια ομάδα.

“Η εμπιστοσύνη είναι ένας βασικός πυλώνας του « Περισσότερο Προσωπικού Συστήματος Υπολογιστών » που είναι το όραμά μας, και ξέρουμε ότι πρέπει να το κερδίσουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι καμία άλλη εταιρεία δεν είναι περισσότερο αφοσιωμένη, πιο διαφανής και ακούει περισσότερο τους πελάτες της σε αυτό το σημαντικό θέμα από ό,τι είμαστε. ”

Παρά τις καθησυχάσεις της Microsoft ότι η ιδιωτική ζωή των χρηστών προστατεύεται πλήρως, πολλοί εξακολουθούν να ανησυχούν ότι τα προσωπικά τους στοιχεία θα μπορούσαν να διαρρέουν από τους υπολογιστές τους. Η Microsoft λέει ότι μόνο οι ανώνυμες καταγγελίες των δεδομένων της συσκευής συλλέγονται και, επιπλέον, όλα είναι κρυπτογραφημένα και αποθηκεύονται σε ασφαλείς διακομιστές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS