Αρχικήinet«GAIA» Η Samsung θωρακίζει τις Smart TVs έναντι επιθέσεων hacking

«GAIA» Η Samsung θωρακίζει τις Smart TVs έναντι επιθέσεων hacking

Smart TV - Η Samsung θωρακίζει τις Smart TVs έναντι επιθέσεων hacking
Μέσω μιας νέας και πολλά υποσχόμενης πλατφόρμας, η εταιρεία ενισχύει την ασφάλεια για τη σειρά προϊόντων «Smart TV».

Τα αυξανόμενα περιστατικά hacking έξυπνων τηλεοράσεων φαίνεται πως προβλημάτισαν την Samsung, η οποία έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός και αποφάσισε να ενισχύσει την συνολική ασφάλεια των Smart TVs, λανσάροντας μια νέα πλατφόρμα ασφάλειας για έξυπνες τηλεοράσεις με την ονομασία GAIA.

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με την επερχόμενη σειρά έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung, μέσα στο 2016, και θα αποτελεί βασικό τμήμα του Tizen OS, του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας που είναι βασισμένο στον πυρήνα των Linux και στοχεύει την αγορά IoT συσκευών.

Το GAIA, ως πλατφόρμα, θα περιλαμβάνει τρία διακριτά επίπεδα ασφάλειας.

Το πρώτο επίπεδο ασφαλείας, το οποίο ονομάζεται Secure Zone, είναι ένας εικονικός χώρος που προστατεύεται από έναν ισχυρό κωδικό. Μέσα σε αυτή τη ζώνη, η τηλεόραση θα αποθηκεύει όλες τις ιδιωτικές πληροφορίες του χρήστη, από οικονομικά στοιχεία μέχρι και κωδικούς πρόσβασης εφαρμογών.

Το δεύτερο επίπεδο ασφάλειας του GAIA έχει να κάνει με την ασφάλεια στην μεταφορά των δεδομένων, και η Samsung θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να κρυπτογραφεί με ασφάλεια οποιοδήποτε τύπο επικοινωνίας αποστέλλεται από την τηλεόραση προς τους κεντρικούς servers της.

Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο ασφαλείας θα είναι ενσωματωμένο στο ίδιο το Tizen OS, το οποίο έξυπνα κατασκευάστηκε ώστε να απαρτίζεται από δυο διακριτά τμήματα. Το πρώτο τμήμα του OS θα χειρίζεται ειδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενώ το δεύτερο τμήμα του OS θα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες της συσκευής.

Επιπλέον, το δημόσιο κλειδί (public key) που θα χρησιμοποιείται για την επαλήθευση οποιασδήποτε λειτουργίας θα περιλαμβάνεται στο ίδιο το hardware, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια στο δεκαπλάσιο.

Προς το παρόν,το GAIA πρόκειται να  αναπτυχθεί στις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung, αλλά η ίδια σχεδιάζει να επικεντρωθεί και στην ασφάλεια των IoT συσκευών, καθιστώντας έτσι το GAIA, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ένα αποφασιστικό βήμα στη στρατηγική της εταιρείας.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS