ΑρχικήinetΈνα δέντρο 2000 ετών στην Φλόριντα πρόκειται να κλωνοποιηθεί

Ένα δέντρο 2000 ετών στην Φλόριντα πρόκειται να κλωνοποιηθεί

600x450xOld-Lady-Liberty-Is-Getting-δέντρο

Καταλαβαίνεις ότι το μέλλον έχει φτάσει όταν κάποιοι θέλουν να κλωνοποιήσουν ένα δέντρο.

Η Lady Liberty είναι ένα φαλακρό κυπαρίσσι που έχει φτάσει τα 2000 έτη και βρίσκεται στο Big Tree Park στη Longwood της Φλόριντα. Είναι ζωντανό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιονδήποτε διαβάζει αυτό το άρθρο. Τώρα, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση έχει συλλέξει ένα δείγμα αυτού του δέντρου που φτάνει σε ύψος τα 27 περίπου μέτρα, ώστε να προχωρήσει σε κλωνοποίησή του.

Το Archangel Ancient Tree Archive, εργάζεται για τη δημιουργία ζωντανών γενετικών βιβλιοθηκών με κλωνοποίηση κάποιων δέντρων που θεωρούνται ορόσημα, μέσω κηπευτικής διάδοσης. Η ιδέα είναι να σώσει αυτά τα δέντρα πρωτού να πεθάνουν. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Lady Liberty βρίσκεται στο ίδιο πάρκο της κομητεία Seminole, όπου ένα άλλο δέντρο ορόσημο υπήρξε κάποτε, το οποίο ονομαζόταν ο Γερουσιαστής.

Πιστεύεται ότι ο Γερουσιαστής ήταν περίπου 3.500 ετών, αλλά δυστυχώς κάηκε το 2012. Μετά το θάνατο του Γερουσιαστή, οι ακτιβιστές του δάσους άρχισαν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία της Lady Liberty . Πιστεύουν ότι θα πεθάνει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, έτσι θέλουν να την κλωνοποιήσουν.

Έχει διάμετρο 10 ποδιών και περιφέρεια 32 ποδών. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα δέντρα που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Έτσι, αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι μια αξιόλογη προσπάθεια. Το Archangel Ancient Tree Archive έχει συλλέξει ένα δείγμα από το δέντρο και ο στόχος του είναι να δημιουργήσει ζωντανές γενετικές βιβλιοθήκες με κλωνοποίημενα δέντρα, ελπίζοντας ότι η προσπάθεια θα βοηθήσει πάνω στην έρευνα και την αναδάσωση στο μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι απαραίτητο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS