ΑρχικήsecurityΤο Top 10 των Android Hacking Apps & Tools για το 2015

Το Top 10 των Android Hacking Apps & Tools για το 2015

Mε την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και των επιτευγμάτων στο κομμάτι του mobile, η έννοια του ‘hacking’ στις μέρες μας ακούγεται πλέον κατά κόρον κι αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, το οποίο παλαιότερα πιστεύεται πως μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο από τους ‘ειδικούς’ σε θέματα υπολογιστών.

Όμως δεν είναι έτσι … Υπάρχουν καθημερινές συσκευές που μπορούν να γίνουν hacked πολύ εύκολα. Τα Android Mobiles μπορούν να ‘τρέξουν’ penetration testing και security test από hacking android apps.

Το Top 10 των Android Hacking Apps & Tools για το 2015

Τα Hacking apps χρησιμοποιούνται από ορισμένα άτομα απλά με σκοπό την ανακάλυψη του κόσμου της τεχνολογίας ή απλά για τον εντοπισμό μέτρων ασφάλειας που μπορεί να είναι εγκατεστημένα στις mobile συσκευές τους.

Σήμερα που αποχαιρετάμε το 2015, ας ρίξουμε μια ματιά στο top 10 των hacking apps γι’ αυτόν τον χρόνο.

1. Hackode

Το Hackode είναι ένα από τα καλύτερα applications για όσους θέλουν να hackάρουν τις android συσκευές. Το hacker Toolbox είναι ένα application για τους penetration tester, τους Ethical hackers, IT administrator και τους Cyber security professional για να πραγματοποιήσουν διάφορα tasks όπως είναι το Google Hacking, Reconnaissance, DNS Dig, Exploits, Security Rss Feed και πολλά άλλα.

2. AndroRAT

Το AndroRAT, σύντμηση του Remote Administration Tool for Android, είναι ένα client/server application που δημιούργησε στο Java Android για client side και στο Java/Swing για το Server, και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ενός συστήματος χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική πρόσβαση στο σύστημα.

3. SpoofApp

Το SpoofApp χρησιμοποιείται κυρίως για πλάκα, ας πούμε. Σας επιτρέπει να κάνετε spoof (Place) τις κλήσεις εμφανίζοντας άλλο caller ID number. Βασικά μπορείτε να διαχειριστείτε ποιος αριθμός θα εμφανίζεται στο τηλέφωνο της επαφής που καλείτε. Μερικά άλλα χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα αλλαγής της φωνής σας καθώς και η καταγραφή όλης της συζήτησης.

4. WhatsApp Sniffer

Το WhatsApp Sniffer είναι ένα εξαιρετικό android hacking app, το οποίο δουλεύει με το WhatsApp application. Χρησιμοποιώντας αυτό το app, μπορείτε να hackάρετε τις προσωπικές συζητήσεις στο WhatsApp, τις εικόνες, τους ήχους και τα videos των φίλων σας που χρησιμοποιούν το WiFi Hotspot σας. Εντοπίζεται από antivirus, έτσι απενεργοποιήστε το antivirus προτού χρησιμοποιήσετε το app.

5. APK Inspector

apk-inspector-android-app

Το APK Inspector είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που κάθε app user θα αγαπήσει. Ο κύριος σκοπός του είναι να κάνει reverse engineer κάθε android application. Αυτό απλά σημαίνει πως μπορείτε να δείτε τον source code κάθε android application και να το επεξεργαστείτε για να αφαιρέσετε το licence και τα credits. Παρόλ’ αυτά, οι περισσότεροι αναλυτές το χρησιμοποιούν ως ένα ισχυρό GUI tool για να δουν πως δουλεύουν τα Android app και να κατανοήσουν τον κώδικα πίσω τους.

6. Eviloperator

Αυτό το app συνδέει αυτόματα δύο πρόσωπα σε μια τηλεφωνική κλήση κάνοντάς τα να νιώθουν στην ουσία πως κάλεσαν το ένα το άλλο. Το μεγαλύτερο ατού του Eviloperator είναι η δυνατότητα που σας δίνει να καταγράψετε και να αποθηκεύσετε την συνομιλία τους.

7. WiFi Killer

Αυτό το app σας βοηθά να μπλοκάρετε κάποιον που χρησιμοποιεί το WiFi network σας. Μπορείτε να κάνετε disable την σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής που χρησιμοποιεί το δίκτυό σας.

8. DroidSheep

Το DroidSheep είναι ένα φανταστικό hacking app για αρχάριους και οποιονδήποτε θέλει να εισέλθει στο χώρο του hacking. Αυτό το app μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί απ’ τον καθένα που έχει μια Android συσκευή και μόνο ο πάροχος web service μπορεί να προστατεύσει τους χρήστες. Έτσι, ο καθένας μπορεί να τεστάρει την ασφάλεια του account του μόνος του και μπορεί να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο πάροχο web.

9. Burp Suite

Το Burp Suite είναι ένα είδος proofreader. Είναι μια πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε security testing των web applications. Τα ποικίλα εργαλεία του δουλεύουν εξαίρετα για να σας παρέχουν και να υποστηρίξουν ολόκληρη την testing process, από το αρχικό mapping και την ανάλυση του attack surface της εφαρμογής, μέχρι την εύρεση και την εκτίμηση των πιθανών κινδύνων ασφάλειας.

10. dSploit

Το dSploit είναι ένα Android network analysis & penetration suite. Είναι ένα πλήρες toolkit κι έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ποικίλα attacks, όπως password sniffing, real time traffic manipulation, κ.λπ..

Αυτή ήταν η λίστα με τα 10 καλύτερα Hacking apps διαθέσιμα για τα Android smartphones & tablets για την χρονιά που μας πέρασε. Εάν έχετε κάποιο να συμπληρώσετε μπορείτε να το κάνετε στα σχόλια παρακάτω.

Από την μεριά μου θα ευχηθώ σε όλους μας το νέο έτος να μας προσφέρει υγεία και επιτυχίες τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Και φυσικά περισσότερη τεχνολογία και πάνω απ’ όλα ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS