Αρχικήinet«Έφεραν πίσω στη ζωή» το κατοικίδιό τους με κλωνοποίηση

«Έφεραν πίσω στη ζωή» το κατοικίδιό τους με κλωνοποίηση [Φωτογραφίες]

Στη γέννηση δύο κουταβιών με τη μέθοδο της κλωνοποίησης προσμένει ένα ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απώλεια του πολυαγαπημένου τους σκύλου.  

Dog
Το ζευγάρι ευελπιστεί πως η γέννηση των δύο κλωνοποιημένων κουταβιών θα αναπληρώσει το κενό της απώλειας του πολυαγαπημένου τους μπόξερ

Η Laura Ζak και ο σύντροφός της Richard Remde από το Yorkshire, μη μπορώντας να αποδεχτούν τον θάνατο του πιστού τους κατοικιδίου, πήραν την απόφαση να απευθυνθούν στο αμφιλεγόμενο εργαστήριο Sooam Biotech Research Foundation, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες κλωνοποίησης σκύλων.

Το ζευγάρι διέθεσε το ποσό των 200.000 δολαρίων για την απόκτηση των δυο κλωνοποιημένων κουταβιών που θα φέρουν εξ ολοκλήρου το DNA του αγαπημένου τους κατοικιδίου.

“Θα κάναμε τα πάντα για να δούμε το πρόσωπό του ξανά”, αναφέρει η Laura σε δήλωσή της.

Ο πιστός φίλος του ζευγαριού έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο, αφήνοντας τους συντετριμμένους. “Αναθρέψαμε τον Dylan από όταν ήταν κουτάβι. Τον αγαπούσαμε πολύ, ήταν το μωρό μας, το παιδί μας, ήταν ολόκληρος ο κόσμος μας”.

κλωνοποίηση

[alert variation=”alert-info”]Το Sooam, το κορυφαίο εργαστήριο κλωνοποίησης σκύλων στον κόσμο, έχει παράγει περισσότερα από 700 κλωνοποιημένα κουτάβια έως σήμερα. Η τεχνική κλωνοποίησης που ακολουθείται περιλαμβάνει την μεταμόσχευση DNA σε ωάρια από τα οποία πρωτύτερα έχει αφαιρεθεί ο δικός τους πυρήνας. Τα τροποποιημένα ωάρια υποβάλλονται στην συνέχεια σε μια τεχνική που δραστηριοποιεί το DNA με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να προκληθεί κυτταρική διαίρεση και στη συνέχεια εμφυτεύονται στη μήτρα των παρένθετων μητέρων.[/alert]

Σύμφωνα με τους ερευνητές του εργαστηρίου Sooam τα δύο κουτάβια που πρόκειται να γεννηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν το ίδιο DNA με τον Dylan, και είναι πολύ πιθανό να του μοιάζουν και να μοιραστούν κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Ο Woo Suk Hwang, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στο εργαστήριο Sooam, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Το 2004 ηγήθηκε μιας ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, η οποία ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε ένα κλωνοποιημένο ανθρώπινο έμβρυο σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα.

Εντούτοις, μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή που ανέλαβε να εξετάσει τα ευρήματα δεν βρήκε στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν και τον Ιανουάριο του 2006, το περιοδικό Science, στο οποίο είχε αρχικά δημοσιευθεί η έρευνα, προχώρησε σε ανάκλησή της.

Η κλωνοποίηση των κουταβιών επικρίθηκε εντόνως από αρκετούς φορείς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η βρετανική φιλοζωική οργάνωση RSPCA. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: “Υπάρχουν σοβαρά ηθικά ζητήματα και ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας κλωνοποίησης στα ζώα. Η κλωνοποίηση ζώων απαιτεί διαδικασίες που προκαλούν πόνο και αγωνία, με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά αποτυχίας και θνησιμότητας. Υπάρχει επίσης ένα σύνολο στοιχείων ότι τα κλωνοποιημένα ζώα υποφέρουν συχνά από σωματικές ασθένειες όπως όγκους, πνευμονία και παθολογικά πρότυπα ανάπτυξης”.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS