Τρίτη, 7 Απριλίου, 17:07
Αρχική security Η ISIS χρησιμοποιεί το Tumblr ως στήλη εφημερίδας

Η ISIS χρησιμοποιεί το Tumblr ως στήλη εφημερίδας

We-are-all-ISIS-Tumblr

Εμπειρογνώμονες της Daesh παρέχουν υποστήριξη σε μαχητές μέσω Tumblr blogs

Η ISIS (Daesh, ISIL, IS), έχει επεκτείνει την online καμπάνια της στα social media σε νέες υπηρεσίες και χρησιμοποιεί τώρα το Tumblr ως συμβουλευτική στήλη εφημερίδας, όπου μαχητές και νέοι που έχουν στρατολογηθεί μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν μια απάντηση από έναν εμπειρογνώμονα της Daesh.

Η τρομοκρατική ομάδα είναι διάσημη για την αποτελεσματικότητά της στο να χρησιμοποιεί ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook με σκοπό τη στρατολόγηση νέων μελών.

Εκτός από τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η ομάδα χρησιμοποιεί επίσης υπόγεια φόρουμ για να οργανώσει αποστολές, που μπορεί να είναι στο Dark ή το Deep Web.

Στο παρελθόν, η ISIS χρησιμοποιούσε επίσης την Telegram για την παροχή επιχειρησιακής υποστήριξης στα μέλη της σε όλο τον κόσμο, για διάφορα θέματα, από την εκπαίδευση με όπλα μέχρι θρησκευτικές συμβουλές.

Τώρα, μετά το κλείσιμο των κύριων chatrooms στην Telegram, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, η ομάδα φαίνεται να έχει μεταφερθεί στο Tumblr blogs.

Χρήση του Tumblr “Ask” για την παροχή επιχειρησιακής υποστήριξης

Δεδομένου ότι όλα τα blogs Tumblr έρχονται με το ” Ask a question ” που επιτρέπει στους χρήστες να ρωτήσουν κάτι ανώνυμα στο blog του ιδιοκτήτη, οι ειδικοί της ISIS, έχουν δημιουργήσει ξεχωριστά Tumblr και περιμένουν τώρα για ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμένα θέματα.

Ένα από αυτά τα blogs είναι το Khilafah Medics, ένα απλοϊκό και πολύ συνηθισμένης εμφάνισης blog Tumblr όπου τα μέλη της ISIS μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και ιατρικές συμβουλές.

Μερικά από τα ερωτήματα που είδαμε, πριν το blog αναφερθεί και κλείσει, περιλάμβαναν έρευνες για ανθεκτικά στη μάχη γυαλιά, είδη στηθοσκοπίων που χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή, πώς να αντιμετωπίζονται διάφοροι τραυματισμοί, συστάσεις για παλμικά οξύμετρα, πιεσόμετρα, φορητά θερμόμετρα , headtorches, όπλα ένεσης των οστών, και άλλες παρόμοιες ιατρικές ερωτήσεις.

Με τους Anonymous να ασκούν αρκετή πίεση στο Twitter, με χιλιάδες χάκερ και τακτικούς χρήστες να αναζητούν και να υποβάλουν εκθέσεις στο Twitter σε ημερήσια βάση, η μαχητική ομάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει πιο αντιλαϊκά κοινωνικά δίκτυα όπως το Tumblr ή το Google+.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...

uTorrent: το “πιο δημοφιλές BitTorrent Client” για το 2020

Είναι σίγουρο ότι όλοι γνωρίζουν το uTorrent, είτε επειδή το χρησιμοποιούν είτε επειδή έχουν ακούσει να γίνεται...