ΑρχικήinetGoogle: Μελλοντικά θα αντικαταστήσετε τον κωδικό με το τηλέφωνό σας

Google: Μελλοντικά θα αντικαταστήσετε τον κωδικό με το τηλέφωνό σας

Το να θυμάται κανείς τους κωδικούς πρόσβασής του ήταν πάντα ενοχλητικό και αυτές τις μέρες, όταν ένας κωδικός έχει τουλάχιστον 20 χαρακτήρες και μοιάζει σαν μια γάτα να περπατά πάνω στο πληκτρολόγιο, τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. H Google, λοιπόν, έχει μια ιδέα για το πώς αυτό θα διορθωθεί και περιλαμβάνει τη χρήση του τηλεφώνου σας για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Google: Μελλοντικά θα αντικαταστήσετε τον κωδικό με το τηλέφωνό σας
Λειτουργεί ως εξής: Μετά την αρχική ρύθμιση στο τηλέφωνο, όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο Goοgle λογαριασμό σας από μια άλλη συσκευή, το μόνο που χρειάζεται να εισάγετε είναι η διεύθυνση email σας. Μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας ζητά επιβεβαίωση ότι είστε πράγματι εσείς που προσπαθείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και μόλις το επιβεβαιώσετε, συνδεθήκατε.
Το νέο χαρακτηριστικό για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο Reddit από τον χρήστη Rohit Paul, και το Android Police επιβεβαίωσε με την Google ότι το νέο αυτό χαρακτηριστικό δοκιμάζεται με ένα μικρό αριθμό χρηστών σε iOS και Android.
“Έχουμε προσκαλέσει μια μικρή ομάδα χρηστών να μας βοηθήσουν να δοκιμάσουμε έναν νέον τρόπο για να μπορείτε να συνδέεστε στους Gοogle λογαριασμούς σας, χωρίς να απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Οι κωδικοί «Κωδικός »,«password» και «123456» θα αποτελούν παρελθόν και οι μέρες τους θα είναι μετρημένες”, δήλωσε εκπρόσωπος της Goοgle σε μια δήλωση.
Η μέθοδος είναι παρόμοια με την πιστοποίηση δύο παραγόντων. Οι χρήστες του Goοgle θα μπορούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους κατά τη σύνδεση στο λογαριασμό τους σε έναν νέο υπολογιστή, με τη διαφορά ότι δεν θα πρέπει να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό πρόσβασης. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται λιγότερο ασφαλές από την πιστοποίηση δύο παραγόντων, τα πράγματα βελτιώνονται, αν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο με ένα δακτυλικό σας αποτύπωμα, έναν κωδικό πρόσβασης ή το PIN κλειδώματος, γεγονός που καθιστά δύσκολο για κάποιον να συνδεθεί εύκολα στον λογαριασμό σας στη Goοgle ακόμα κι αν το κινητό σας πέσει στα χέρια του.
Σε ένα email προς τους χρήστες, η Gοogle εξηγεί πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό με κάθε λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, ακόμα και αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτή, μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε με τον κωδικό σας, επιλέγοντας το “Χρήση του κωδικού πρόσβασης” που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Εάν η Google παρατηρήσει κάτι ύποπτο σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσής σας, θα μπορούσε να σας κάνει μια συμπληρωματική ερώτηση ή δύο για να βεβαιωθεί ότι είστε πραγματικά σας. Και αν χάσετε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να συνδεθείτε από μια άλλη συσκευή, να μεταβείτε στο “Ο λογαριασμός μου” και να αφαιρέσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας από το τηλέφωνο που έχετε χάσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS