ΑρχικήsecurityΤο Twitter του «πιο μισητού ανθρώπου της Αμερικής» έγινε hijacked

Το Twitter του «πιο μισητού ανθρώπου της Αμερικής» έγινε hijacked

Το Twitter του «πιο μισητού ανθρώπου της Αμερικής» έγινε hijacked

Το Σάββατο, ‘Ο πιο μισητός άνθρωπος της Αμερικής’, ο Martin Shkreli – αυτός που αύξησε την τιμή των φαρμάκων για το AIDS από τα $13.50 δολάρια στα $750 και ο οποίος χαροποίησε πολύ το έθνος αφού την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη από τις αρχές για την συμμετοχή του σε μια απάτη Ponzi scheme – είδε το Twitter του να παίρνει κυριολεκτικά φωτιά:

Το Twitter του «πιο μισητού ανθρώπου της Αμερικής» έγινε hijacked

Την Κυριακή, χάκερς έκαναν ‘κατάληψη’ στο Twitter account του Shkreli, αλλάζοντας το όνομά του σε “Martin the God”, και twittαραν μερικά βλάσφημα tweets, συμπεριλαμβανομένων των κάτωθι:

Capture2

Ένας από τους εκπρόσωπους Τύπου του Shkreli, αναφερόμενος ως chief executive της εταιρείας Turing Pharmaceuticals, την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε σε μεγάλο ειδησεογραφικό κανάλι πως ο λογαριασμός του Shkreli έχει γίνει hacked και πως κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες με το Twitter για να πάρουν πίσω τον έλεγχό του.

Αργά την Δευτέρα, ο Shkreli έκανε tweet ένα μήνυμα στο οποίο ανέφερε πως επανέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμού του.
Μια από τις απαντήσεις που έλαβε ήταν:

Capture3
Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Επειδή το Twitter όντως, προσφέρει το εργαλείο two-factor authentication (2FA), που ονομάζεται login verification.

Το Twitter εισήγαγε το εν λόγω εργαλείο τον Φεβρουάριο του 2015 ως έναν τρόπο για να αποφεύγονται τα περιστατικά ‘hijack’, σαν αυτό που είχε να αντιμετωπίσει και ο Shkreli (όπως και πολλοί άλλοι κατά καιρούς).

Δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς παραβιάσθηκε ο λογαριασμός του Shkreli, αλλά σίγουρα γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό: ίσως έκανε click σε κάποιο phishy link, χρησιμοποίησε τον ίδιο κωδικό που είχε και σε άλλο site, ή ίσως χρησιμοποιεί έναν αρκετά αδύναμο κωδικό –όπως για παράδειγμα το όνομα από το κατοικίδιό του.

Μήπως θα έπρεπε να του παραδώσουμε μερικά μαθήματα ασφάλειας;

 

Διαβάστε επίσης: Το Facebook λέει αντίο στο Flash και καλωσορίζει την HTML5!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS