ΑρχικήinetToshiba προβλέπει απώλεια ρεκόρ ύψους $ 4,5 δισ

Toshiba προβλέπει απώλεια ρεκόρ ύψους $ 4,5 δισ

rtr2jbu9toshiba-011211

Ο προβληματικός Ιαπωνικός όμιλος Toshiba δήλωσε ότι θα υποβάλει έκθεση 550bn γιεν ($ 4,5 δισ) ετήσια απώλεια ρεκόρ και μείωση 6.800 θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι εκτελεί μια αναδιάρθρωση.

Η εταιρεία, της οποίας οι δραστηριότητες επεκτείνονται από φορητούς υπολογιστές και τηλεοράσεις έως πυρηνική ενέργεια, ρίχνει τις θέσεις εργασίας στο τμήμα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης της.

Νέα των προβλεπόμενων ζημιών στάλθηκαν στους μετόχους της Toshiba τα οποία είναι σχεδόν κάτω από 10%.

Η αναδιάρθρωση έρχεται αφού η εταιρεία παραδέχθηκε νωρίτερα φέτος ότι είχε υπερεκτιμημένα κέρδη για έξι χρόνια.

Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου και του αντιπροέδρου της εταιρείας. Ο Masashi Muromachi ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος μετά τον Hisao Tanaka.

Η μείωση της αξίας

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, η Toshiba θα πωλήσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής τηλεόρασης και πλυντηρίων ρούχων στην Ινδονησία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Skyworth για περίπου 3 δις γιεν. Επίσης, ψάχνει για επενδυτές για τις επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας.

Οι 6.800 περικοπές θέσεων εργασίας θα μεταφερθούν στην κατηγορία Lifestyle της, κατ ‘ουσίαν, τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης της, και η εταιρεία δήλωσε ότι οι περικοπές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

Ένας αριθμός των θέσεων εργασίας που θα χαθεί με την προσφορά πρόωρης συνταξιοδότησης σε όσους απασχολούνται στην Ιαπωνία.

Η Toshiba, η οποία ιδρύθηκε το 1875 και κυκλοφόρησε το πρώτο laptop μαζικής αγοράς στον κόσμο το 1985, απασχολεί σήμερα περίπου 200.000 άτομα.

Οι μετοχές της έχουν χάσει περίπου το 40% της αξίας τους από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για τα υπερεκτιμημένα κέρδη άρχισαν να εμφανίζονται τον Απρίλιο.

Μερικά από τα προβλήματα της Toshiba ξεκινούν από το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία το 2011. Αυτό έπληξε τον πυρηνικό σταθμό Dai-ichi στη Φουκουσίμα και τον παροπλισμό με την Hitachi και άλλες εταιρείες.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα υπολογίσει πλήρως τις επιπτώσεις της πυρηνικής καταστροφής στα βιβλία της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS