ΑρχικήinetΤι λέει η Hillary Clinton για την κρυπτογράφηση;

Τι λέει η Hillary Clinton για την κρυπτογράφηση;

Η Hillary Clinton από το Δημοκρατικό κόμμα δήλωσε σχετικά με την κρυπτογράφηση ότι “η πίσω πόρτα ίσως είναι η λάθος πόρτα”.

Hillary Clinton

 

Μιλώντας σε ένα debate με τους υπόλοιπους υποψήφιους του Δημοκρατικού κόμματος, η Clinton ερωτήθηκε αν θα νομοθετούσε ώστε να δώσει στις αρχές επιβολής του νόμου κάποιο κλειδί για την κρυπτογραφημένη τεχνολογία.

Η απάντηση της Hillary Clinton ήταν: “Το ελπίζω, δεδομένων των εκπληκτικών ικανοτήτων που έχουν οι εταιρίες τεχνολογίας και των θεμιτών αναγκών και των ερωτήσεων που έχουν οι αρχές. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα Manhattan-like project το οποίο θα φέρει την τεχνολογική κοινότητα και την κυβέρνηση κοντά για να καταλάβουν ότι δεν είναι αντίπαλοι αλλά πρέπει να είναι συνεργάτες.”

Συνέχισε λέγοντας: “Η πίσω πόρτα ίσως είναι η λάθος πόρτα και καταλαβαίνω τι λέει η Apple κι άλλες εταιρίες σχετικά με αυτό.”

Η θέση αυτή της Hillary Clinton αποδυναμώνει τις προηγούμενες δηλώσεις της σχετικά με ασθενέστερη κρυπτογράφηση αλλά δεν εξήγησε τι εννοεί με αυτές τις άλλες πόρτες. Το site της καμπάνιας της Clinton λέει: “Για να νικηθεί το ISIS θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και ανταλλαγή πληροφοριών για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και να αποτραπούν οι επιθέσεις. Πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των αρχών, μεταξύ Silicon Valley και Ουάσιγκτον και μεταξύ τοπικών αξιωματικών της αστυνομίας και των κοινοτήτων που υπηρετούν.

Η φύση αυτού του σχεδίου “Manhattan Project” δεν εξηγήθηκε και είναι δύσκολο να πούμε τι έχει στο μυαλό της. Προφανώς η Hillary Clinton φαντάζεται ένα καθεστώς όπου οι αρχές να έχουν πρόσβαση σε όλα τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Κάτι στο οποίο δεν νομίζουμε να έχει και μεγάλη τύχη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS