Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Η Mozilla συμβάλει στη δημιουργία εικονικής πραγματικότητας στο Web

mozvr-εικονικής-πραγματικότητας

Η Mozilla παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο ανοικτού κώδικα που κατασκευάστηκε για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός web εικονικής πραγματικότητας που θα υποστηρίζει συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών, iPhone, συσκευών Google Cardboard, καθώς και Oculus Rift Dev Kit 2 ακουστικά. Η Mozilla αναφέρει επίσης ότι η υποστήριξη του Android είναι «προ των πυλών».

Η Mozilla έχει σχεδιάσει ένα πλαίσιο για να παρέχει έναν εύκολο τρόπο στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ιστοσελίδες εικονικής πραγματικότητας και χρησιμοποιεί HTML αντί για πιο σύνθετες API WebGL.

Η Mozilla εξηγεί περισσότερα για την έμπνευση πίσω από τη νέα ανοικτή πηγή A-Frame της:

Το A-Frame είναι ένα ανοικτό πλαίσιο πηγής για τη δημιουργία WebVR εμπειρίας με HTML. Έχει σχεδιαστεί και συντηρείται από τη MozVR (ερευνητική ομάδα εικονικής πραγματικότητας του Mozilla). Το A-Frame επιτρέπει σε web developers να δημιουργήσουν 3D VR σκηνές WebGL, χωρίς να χρειάζεται να μάθουν τις πολύπλοκες και χαμηλού επιπέδου API του. Επειδή το WebGL είναι πανταχού παρόν στα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, οι εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας A-Frame λειτουργούν σε όλη την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, το iPhone (υποστήριξη Android προσεχώς), και τα Oculus Rift ακουστικά.

Το A-Frame βελτιστοποιείται, με αποτέλεσμα μια ομαλή καμπύλη μάθησης μεταξύ της ευκολίας χρήσης του για αρχάριους και την ευελιξία για έμπειρους χρήστες. Οι αρχάριοι ξεκινούν με εύκολα στην κατανόηση πρώτα στάδια όπως κύβοι, βίντεο, μοντέλα, και ουρανούς. Οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Javascript για να δημιουργήσουν δυναμικές και διαδραστικές σκηνές ή να «βουτήξουν» στο υποκείμενο σύστημά της, ένα πρότυπου σχεδιασμού δημοφιλές στη βιομηχανία παιχνίδι, που ευνοεί την σύνθεση. Επειδή το A-Frame είναι χτισμένο γύρω από τα δομικά στοιχεία που μπορούν να επεκταθούν και να συνδυαστούν σε απεριόριστους συνδυασμούς, παρέχει υψηλό βαθμό δημιουργικής ελευθερίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα A-Frame Mozilla επισκεφθείτε τον ιστότοπο A-Frame Mozilla για πολλά τεκμήρια και απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *