Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Η απάτη με τα gift cards & τα merchandise returns

Εφιστούμε την προσοχή σας όσον αφορά την χρήση των gift cards, αφού οι cyber criminals έχουν ήδη βρει τον τρόπο πως να εκμεταλλεύονται αυτό τον δημοφιλή τρόπο δώρου, ειδικά σε εορταστικές περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε.

Η απάτη με τα gift cards & τα merchandise returns

Επί καθημερινής βάσεως, χρήστες λαμβάνουν αναρίθμητες gift cards από Τop retailers για online πωλήσεις, ενώ μερικές από αυτές είναι νόμιμες gift cards που πωλούνται μέσω third-party sites. Όμως υπάρχουν και πολλοί που πωλούν χρησιμοποιημένες ή πλαστές δωροκάρτες, οι οποίες είναι αποτέλεσμα παράνομων δραστηριοτήτων. Μερικές από αυτές τις κάρτες είναι στην πραγματικότητα προϊόν αυτού που ονομάζουμε merchandise return fraud.

Όπως μας εξηγεί και ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Brian Krebs, αυτό το είδος scam επηρεάζει κυρίως τους πωλητές που εκδίδουν δωροκάρτες όταν οι πελάτες επιστρέφουν κάποιο προϊόν/ εμπόρευμα στο κατάστημα χωρίς να προσκομμίσουν την απόδειξη αγοράς.
O Brian Krebs κατέγραψε την περίπτωση ενός από τους αναγνώστες του, ο οποίος γνώριζς πως κακοποιοί κλέβουν εμπορεύματα από τα φυσικά καταστήματα και τα επιστρέφουν σε άλλα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας χωρίς απόδειξη και στη συνέχεια προσφέρουν προς πώληση σε websites όπως το raise.com και το cardpool.com σε χαμηλές τιμές.

Πολλά καταστήματα, για επιστροφές μετά το πέρας 60 ημερών μετά την αγορά, ή εάν η απόδειξη δεν είναι διαθέσιμη, προσφέρουν την αξία των εμπορευμάτων που επιστράφηκαν μέσω μιας merchandise card.

Ο Krebs παρατήρησε αναζητώντας για διαθέσιμες gift cards προς πώληση online πως οι κάρτες πωλούνται το λιγότερο 25% κάτω της τιμής της αξίας τους. Ο Krebs βρήκε ακόμη μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία αναλύοντας τις εκπτώσεις των εταιρειών και βιομηχανιών που δεν έχουν επιστροφές καταναλωτικών προϊόντων (όπως για παράδειγμα τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ή τα εστιατόρια). Η αξία των καρτών από πωλητές που δεν έχουν επιστροφές καταναλωτικών προϊόντων επιτρέπουν εκπτώσεις που τείνουν να είναι χαμηλότερες, μεταξύ 3 και 15% (για παράδειγμα οι δωροκάρτες από τα Starbucks και Chevron).

Διαβάστε ακόμη: Το Facebook εισάγει το εργαλείο Security Checkup στα Android!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *