ΑρχικήsecurityΜην χρησιμοποιήσετε emojis στον κωδικό σας για το Mac OS X Yosemite

Μην χρησιμοποιήσετε emojis στον κωδικό σας για το Mac OS X Yosemite

Όπως ίσως έχετε ήδη ανακαλύψει, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που το τελευταίο λειτουργικό της Apple, το El Capitan, δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σας.

Η Apple, ωστόσο, δεν έχει τον ίδιο κανόνα με το OS X Yosemite. Ένας χρήστης του φόρουμ Stack Exchange’s Ask Different εξήγησε ότι είχε χρησιμοποιήσει ένα emoji στον κωδικό του στο Yosemite – και, στη συνέχεια, δεν ήταν σε θέση να συνδεθεί στο λογαριασμό του. Αρχικά είχε δημοσιεύει γι’ αυτό το γεγονός τον περασμένο Αύγουστο, αλλά είναι ένα γεγονός που αξίζει να επαναληφθεί.

Μην χρησιμοποιήσετε emojis στον κωδικό σας για το Mac OS X Yosemite

Όταν ο Artiom Dashisnky δημιούργησε τον κωδικό πρόσβασής του, είχε χρησιμοποιήσει ένα Emoji (στην οθόνη σύνδεσης, μπορείτε να πατήσετε “control + Command + space” για να πάρετε ένα παράθυρο με emojis), αλλά η οθόνη σύνδεσης του Yosemite εν τέλει δεν υποστηρίζει αυτού του είδους τους κωδικούς, καθιστώντας αδύνατο γι’ αυτόν να συνδεθεί. Μάλιστα είχε και την FileVault κρυπτογράφηση ενεργοποιημένη, γεγονός που κατέστησε πολύ πιο δύσκολο το να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής του.

Ο Dashisnky ήταν τελικά σε θέση να συνδεθεί ξανά, αλλά άλλο αυτό περιελάμβανε μία μακρά, περίπλοκη διαδικασία. Εγκατέστησε και επανεκκίνησε το OS X σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία επαναφοράς και εγκατέστησε το πληκτρολόγιο που θα του επέτρεπε να πληκτρολογήσετε τον κωδικό Emοji για να αποκρυπτογραφήσει τον δίσκο του χρησιμοποιώντας το Disk Utility. Μόλις η μονάδα δίσκου αποκρυπτογραφήθηκε, μια διαδικασία που πήρε μερικές ώρες, ο ίδιος επανεκκίνησε σε λειτουργία ανάκτησης και έτρεξε την εντολή τερματικού “resetpassword” για τον κύριο δίσκο του.

Μόνο τότε ήταν ότι ήταν σε θέση να ξανα-αποκτήσει πρόσβαση. Ένας σχολιαστής στο φόρουμ επεσήμανε ότι, αν είχε “Άλλες Input Sources” διαθέσιμες στην οθόνη σύνδεσης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Unicode Hex Input για να εισάγει χειροκίνητα το Emoji. Αυτή η λύση θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο εάν είχατε και άλλους χρήστες συνδεδεμένους στον υπολογιστή την ίδια στιγμή.

Παρόλα αυτά στη θεωρία, το να χρησιμοποιήσετε ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σας θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα. Μια UK startup αναπτύσσει ένα σύστημα που κάνει ακριβώς αυτό, υποστηρίζοντας ότι εικόνες όπως τα Emοji είναι πιο εύκολο να τα θυμούνται οι χρήστες. Η προσθήκη περισσότερων χαρακτήρων ως δυνατότητα πέρα ​​από γράμματα, αριθμούς και σύμβολα θα κάνει τους κωδικούς πρόσβασης πιο δύσκολους να σπάσουν, καθιστώντας τους έτσι πιο ασφαλή.

Αλλά ας αυτό να είναι ένα μάθημα για τους χρήστες της Apple: Μην προσπαθήσετε να προσθέσετε ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σας μέχρι οι κατασκευαστές λογισμικού να μπορούν να το υποστηρίξουν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS