ΑρχικήinetΛογαριασμοί Twitter του ISIS συνδέονται με την αγγλική κυβέρνηση!

Λογαριασμοί Twitter του ISIS συνδέονται με την αγγλική κυβέρνηση!

Τουλάχιστον 3 λογαριασμοί που ανήκουν σε υποστηριχτές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) τρέχουν από διευθύνσεις IP που συνδέονται με του Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων της Αγγλίας.

ISIS

Το group των εφήβων  ειδικών σε υπολογιστές “ VandaSec” αποκάλυψε λεπτομέρειες για  τις διευθύνσεις IP που χρησιμοποιήθηκαν από τρεις τζιχαντιστές  για να μπουν σε λογαριασμούς Twitter για online στρατολόγηση.

Οι διευθύνσεις αρχικά θεωρήθηκαν ότι είναι από τη Σαουδική Αραβία αλλά μετά από περεταίρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι συνδέονται με τα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων στο Λονδίνο.

Ένας από τους hackers δήλωσε : “Δεν το βρίσκετε παράξενο; Εντοπίσαμε τους λογαριασμούς στο Λονδίνο, την καρδία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Αυτή η αποκάλυψη προκάλεσε εικασίες ότι οι κάποιος μέσα από το εσωτερικό της κυβέρνησης τρέχει λογαριασμούς που υποστηρίζουν το ISIS ή ότι δημιουργήθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες για να παγιδέψει επίδοξους τρομοκράτες.

Το γεγονός έκανε το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου να παραδεχθεί ότι πούλησε διευθύνσεις IP  σε 2 εταιρίες στη Σαουδική Αραβία. Ένας ειδικός υποστήριξε ότι αυτό φταίει που συνδέονται οι IPs με την κυβέρνηση.

Μετά την πώληση οι διευθύνσεις IP χρησιμοποιήθηκαν από εξτρεμιστές του ISIS για να διαδώσουν τα μηνύματα μίσους τους στα social media.

Το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων αρνήθηκε την κατοχή αυτών των IP διευθύνσεων. Ένας εκπρόσωπος τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου  δήλωσε: “H κυβέρνηση έχει χιλιάδες αχρησιμοποίητες  IP διευθύνσεις οι οποίες πωλούνται για να πάρουμε μια καλή επιστροφή για τους εργατικούς φορολογούμενους. Πουλήσαμε πολλές από αυτές σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών, και στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλον τον κόσμο, για να επιτρέψουμε στους πελάτες τους να συνδεθούν στο Internet. Σκεφτόμαστε πολύ προσεχτικά σε ποιες εταιρίες πουλάμε τις διευθύνεις IP αλλά το πώς οι πελάτες τους χρησιμοποιούν το Internet είναι εκτός ελέγχου μας.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση απέφυγε να απαντήσει πόσα χρήματα έβγαλε από αυτές τις πωλήσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS