ΑρχικήinetΗ Τουρκία επέβαλλε πρόστιμο στο Twitter για τρομοκρατική προπαγάνδα!

Η Τουρκία επέβαλλε πρόστιμο στο Twitter για τρομοκρατική προπαγάνδα!

Ο ρυθμιστικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας επέβαλλε πρόστιμο 150.000 τούρκικες λίρες (περίπου 45.000 ευρώ) στο Twitter γιατί απέτυχε να αφαιρέσει από την πλατφόρμα του τρομοκρατική προπαγάνδα.

Twitter

Πρώτη φορά το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παίρνει τέτοιο πρόστιμο. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το εν λόγω περιεχόμενο αλλά το BBC πιστεύει ότι το πρόστιμο συνδέεται με υλικό που έχει δημοσιευτεί στο κοινωνικό δίκτυο από ένα λογαριασμό πολιτικής διαμαρτυρίας που είναι εναντίον της Τούρκικης κυβέρνησης.

Το Twitter δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το συμβάν, τουλάχιστον ακόμα. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο έρχεται σε αντιπαράθεση με τις τούρκικες αρχές. Και το Facebook και το Twitter αλλά και το Youtube μπλοκαρίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Τουρκία με δικαστική απόφαση η οποία απαγόρευε τους ανθρώπου να κοινοποιούν φωτογραφίες του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ που βρισκόταν όμηρος υπό την απειλή όπλου ο οποίος αργότερα πέθανε.

Αλλά και τον Μάρτιο που μας πέρασε είχε αναφερθεί ότι το Twitter είχε μπλοκαριστεί σε όλη τη χώρα αφού ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα εξαφανίσει το κοινωνικό μέσο μετά από καταγγελίες για το κόμμα του που είχαν δημοσιευτεί εκεί πριν τις τοπικές εκλογές.

Ο Ege Seckin, ένας τούρκος αναλυτής, όμως δηλώνει ότι το διάσημο κοινωνικό δίκτυο και η Τουρκία συνεργάζονται στενά τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλα τα αμφιλεγόμενα tweets κι επίσης γιατί η Τουρκία θέλει να αποφύγει την κακή φήμη ότι απαγορεύει την ελευθερία του λόγου.

Αν και ήδη έχει αυτή τη φήμη αφού κ κυβέρνηση σιγά σιγά αύξησε το νομικό έλεγχο όχι μόνο στο Internet αλλά και στον γραπτό Τύπο και στη τηλεόραση δημιουργώντας κιόλας μια σειρά νόμους το 2014 που της έδιναν τη νομική εξουσία να το κάνουν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS