ΑρχικήinetΒανδαλισμός στα γραφεία του Facebook στο Αμβούργο!

Βανδαλισμός στα γραφεία του Facebook στο Αμβούργο!

Έσπασαν τζάμια, έριξαν μπογιά και έγραψαν “Facebook dislike” στην είσοδο των γραφείων του κοινωνικού δικτύου στο Αμβούργο.

Facebook
Ο διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου για τη βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη, Martin Ott που έχει ως βάση το Αμβούργο μπορεί να είναι υπεύθυνος που η κοινωνική πλατφόρμα δεν αφαίρεσε τέτοιου είδους ρητορική μίσους.

Σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα 15-20 ανθρώπων που φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα αλλά το Facebook δεν έχει σχολιάσει τίποτα πάνω στο θέμα.

Ο Ευρωπαίος επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου είναι υπό έρευνα στη Γερμανία σχετικά με την αποτυχία του κοινωνικού δικτύου να αφαιρέσει μια ρατσιστική ομιλία. Η έρευνα ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα καθώς Γερμανοί πολιτικοί και celebrities εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την άνοδο ξενοφοβικών σχολίων στα γερμανικά στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα καθώς η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ροή προσφύγων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook για τη βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη, Martin Ott που έχει ως βάση το Αμβούργο μπορεί να είναι υπεύθυνος που η κοινωνική πλατφόρμα δεν αφαίρεσε τέτοιου είδους ρητορική μίσους.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του κοινωνικού δικτύου αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με μια πιθανή έρευνα. “Μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως αξία και δεν υπάρχει καμμιά παραβίαση του γερμανικού νόμου από το Facebook και τους υπαλλήλους του”, δήλωσε.

Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο έχει συνεργασία με μια ομάδα που ονομάζεται FSM η οποία παρακολουθεί οικειοθελώς παρόχους υπηρεσιών πολυμέσων και δήλωσε ότι θα ενθαρρύνει τους χρήστες να απωθήσουν τον ρατσισμό.

Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός από τους χθεσινούς βανδαλισμού και οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS